"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1176 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/09/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Циганите обезглавили Надка от Литаково за удоволствие


Тримата цигани, които на 13 септември зверски изнасилиха, обезглавиха и разчлениха с брадва 65-годишната пенсионирана учителка Надка Антонова в ботевградското с. Литаково, са действали за собствено удоволствие. Въпреки особената жестокост на убийството, която извадила от релси дори обиграни полицаи, дошли на местопрестъплението, двама от извършителите още във вторник са били освободени от съдия в Софийския окръжен съд (СОС). По този повод вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров съобщи, че ще отправи питане до Висшия съдебен съвет (ВСС) кой е съдията, разпоредил двама от арестуваните да бъдат пуснати на свобода, и на какво основание.
Заради зверското убийство вчера депутатите на АТАКА Николай Пехливанов и Петър Хлебаров посетиха Литаково, което се оказа настръхнало от касапницата. При визитата на националистите стана ясно още, че Бат Сали от листата на БСП в Самоков на последните парламентарни избори е бил изпратен лично от лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев в Ботевград, за да спасява извергите.

 У нас
· Бойко Борисов иска отмяна на амнистията
· Правителството обещава нови 150 000 работни места

По света
· Заловен у нас мафиот свали шефа на парламента в Литва
· Преизбраха Барозу за председател на ЕК

Коментари
· Законът брани правата на бандитите. А на жертвите им?

Икономика
· Фонд "Пенсии" е на червено с над 3 млрд. лв.
Бойко Синапов, председател на кооперация "Родопски звън": Фермерите получиха глътка въздух, но трябват инвестиции
Агонията на животновъдите идва от това, че бившите министри не си свършиха работата

 - Г-н Синапов, как ще се отрази на фермерите 24-месечната отсрочка за модернизация на българските ферми, която получи страната ни от Европейската комисия?
- Новината е добра за малките ферми, които се намират в планинските райони. Тази модернизация обаче не може да се осъществи, ако не се подплати с финансов капитал. Няма как тези ферми да се оборудват, за да могат да покрият европейските изисквания, защото родните животновъди нямат пари. Затова  дори да се удължи срокът с 20 години, няма как промяната да се случи, ако не се подплатят финансово всички проекти. Предложението на Националната асоциация на животновъдите е да се гарантират инвестициите - в най-лошия случай с нисколихвени кредити, за да можем да покрием европейските критерии.