"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1177 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/09/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА иска главорезите от Литаково обратно в затвора


Партия АТАКА ще поиска обяснение от главния прокурор Борис Велчев и от председателя на Софийския окръжен съд (СОС) Владимир Иванчев защо са били освободени двама от тримата цигани, които на 13 септември изнасилиха и разфасоваха 65-годишната Надка Антонова в с. Литаково, Ботевградско. Това стана ясно вчера в парламента, след като народният представител на АТАКА Николай Пехливанов обяви, че ще изпрати писма до първия обвинител и до шефа на СОС.  В тях той ще изиска материалите за хода на делото, с които да се запознаят юристите от парламентарната група на националистите. На 13 септември 32-годишният циганин Валери Костов заедно с 18-годишния Ангел Мирчев и 17-годишния Даниел Маринов изнасилиха, обезглавиха и разчлениха 65-годишната бивша учителка по трудово обучение Надка Антонова. Във вторник обаче СОС пусна на свобода Ангел Мирчев и Даниел Маринов.
Според националистите прокуратурата незабавно трябва да протестира освобождаването на двамата цигани пред Софийския апелативен съд.У нас
· АТАКА: ЕС да махне млечните квоти веднага
· АТАКА единствена сезира ЕП за случая със Спаска Митрова

По света
· САЩ се отказват от ракетния щит над Чехия и Полша
· Националист иска глоба за забрадки в Холандия

Коментари
· Законът за амнистията пази крадците на еврофондове

Икономика
Д-р Евгени Душков, шеф на УС на НЗОК: Който не си плаща здравните вноски, няма да пътува в чужбина
- Г-н Душков, вие сте конфедерален секретар на "Подкрепа", а преди дни ви избраха за председател на УС на НЗОК. Как синдикалист като вас се озова на мястото на политическа фигура като д-р Емил Райнов от БСП?
- Бях член на Контролния съвет на НЗОК от създаването му, а вече трети мандат съм член на Управителния съвет на касата. Всички колеги единодушно се обединиха около тезата, че имам най-дълъг опит в тази система и в управлението на касата. Другият аргумент беше, че съм безпартиен - безпристрастен така да се каже, и съм представител на осигурените. Все пак крайно време е и хората, които си плащат за здраве, да имат някакъв по-сериозен пост в тази институция, защото в крайна сметка, каквото и да прави касата, тя го прави от името на осигурените и за тях. Аз лично съм удовлетворен, че съм първият, избран не по политически причини, а заради опита и личните си качества.