"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1178 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/09/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Кабинетът "Станишев" провалил дело за корупцията в ДПС и БСП


Разработката "Лиани", в която се съдържа информация за корупция на трима ексминистри  - двама от ДПС и един от БСП, е била провалена от бившите управляващи. Това стана ясно вчера от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов в кулоарите на парламента. "Има възпрепятстване по работата върху оперативното дело "Лиани", но нямаме достатъчно доказателства за това си твърдение", поясни шефът на МВР. В началото на септември бившият шеф на ГДБОП Ваньо Танов, който разпореди работа по "Лиани" каза, че след като под негово ръководство антимафиотите събрали достатъчно материал за корупция сред министрите от предишния кабинет, докладвал на тогавашния вътрешния министър Румен Петков.
"След това обаче обектите на проверката бяха предупредени заради теч на информация", обясни още Танов, като намекна, че течът идвал лично от Румен Петков. От разработката ставало ясно, че в апартамент на ул. "Позитано" в София група бандити, по инструкция на хора от висшия ешалон на ДПС и БСП, са организирали черна каса, която да захранва с пари министрите на правителството "Станишев".


У нас
· АТАКА иска затвор за престъпниците със заменките
· Гоце ще бори кризата с план "Жан Виденов 2"
· АТАКА иска заличаване регистрацията на "Свидетели на Йехова"

По света
· България иска таван на банкерските заплати в ЕС
· Без руски ракети в Калининград след отказа на Обама от ПРО

Коментари
· Става дума за пари, за много пари

Икономика
· Добрич пие най-скъпата вода, заради огромни загуби по мрежата
Евродепутатът ДИМИТЪР СТОЯНОВ: Кунева доказа, че не е способна да защитава националните интереси
- АТАКА подкрепи Барозу за втори мандат с искането той да гарантира запазването на български еврокомисар, чиято длъжност е заплашена от Лисабонския договор. Ще удържи ли Барозу обещанието си?
- Все още не е ясно дали ще влезе в сила Лисабонският договор. Предстои референдум в Ирландия в началото на октомври. Засега перспективите са, че на този референдум в Ирландия ще има положителен отговор и Лисабонският договор ще бъде ратифициран от тази страна-членка. Трябва да се отбележи, че с цел да се осигури "да"-то на ирландците бяха направени някои промени в договора, които по принцип не са одобрявани от другите страни-членки. Това не е честно спрямо останалите членове на ЕС. Чрез тези промени една трета от страните ще загубят своите комисари. Затова, като нова страна-членка, която има нужда от силна позиция в Комисията, ние призоваваме председателя й Барозу да вземе абсолютно всички мерки България да получи своя еврокомисар в бъдещата Европейската комисия. И от това, дали той ще се справи с тази задача ще зависи и нашето бъдещо отношение към Комисията от гледна точка на нашите права като евродепутати за парламентарен контрол върху нея. Предполагам, че няма български евродепутат, който да желае България да няма представител в Комисията и е въпрос на поставяне на тази наша позиция много ясно, както пред председателя на Комисията Барозу, така и пред съвета, също и пред нашите колеги от други страни в Европарламента. И това трябва да стане единно, защото по този начин можем да покажем, че България не само има нужда, но и Европа има нужда от българско представителство в Европейската комисия.