"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1179 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/09/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ДПС замазва изборните нарушения


ДПС се опита да фалшифицира изводите от работата на Временната анкетна комисия за проверка на сигналите за опорочаване на изборите от 5 юли 2009 г., като изпревари доклада й с манипулирана информация. Комисията бе създадена по настояване на АТАКА и на други партии, за неин председател бе избран националистът Явор Нотев.
Още в нощта на вота АТАКА обяви, че с гласовете от Турция се подменят изборните резултати у нас. "Мотивите парламентът да създаде временната анкетна комисия е да се систематизират и анализират посочените в сигналите на институции и граждани нарушения на вота в Турция. Целта е докладът на нашата комисия да послужи при изработването на Избирателен кодекс, заяви за вестник "Атака" председателят на комисията Явор Нотев. Днес членовете й се събират на заседание.
ДПС избърза и поиска информация от Външно министерство, за да парира по-нататъшните разкрития на временната анкетна комисия в парламента. Зам.-председателят на Движението Лютви Местан се опита да омаловажи фактите, като заяви, че "само 79 са случаите на двойно гласуване в Турция при 90 хил. души, дали своя вот".

 У нас
· Футболни клубове укрили 8 милиона лева данъци
· Почва финансова проверка на ДПС-управлението в екологията

По света
· Чехия ще бави до последно Лисабонския договор
· Ню Йорк не даде на Кадафи да си разпъне шатрата

Коментари
· В търсене на изгубената независимост

Икономика
· Разследват сделката с външния дълг на кабинета Сакскобургготски
Волен Сидеров: Символите на грабежа БСП и ДПС трябва да останат извън властта поне 10 години*
Ще бъде неразумно да разпиляваме вота на частичните местни избори в София
- Г-н Сидеров, Вие имахте бунтарски имидж. Наруши ли се той от безусловната подкрепа, която давате в момента на ГЕРБ?
- Веднага ще уточня понятието "безусловно", защото чух тълкувания, които се отклоняват от съдържанието, което аз влагам. По времето, когато вървяха  преговорите за подкрепа на кабинета, употребих "безусловно", защото не поставихме никакви условия - за разлика от другите две политически сили, които поставяха някакви условия, включително и за участие в изпълнителната власт. Ние казахме, че ще подкрепим правителството на ГЕРБ, тъй като хората са пожелали тяхното управление и защото алтернативата би означавала подкрепа за онези, които свалихме от власт, на които бяхме опозиция - БСП и ДПС. Така че подкрепата ни не означава липса на критицизъм, на творческа критика, защото ние непрекъснато обсъждаме с колегите от ГЕРБ нещата, които предстоят да влязат в пленарна зала, или пък се подготвят. Както вече уточних, предпочитам да поставям във вътрешен план  въпросите, по които имаме бележки и допълнения, вместо да тичам в медиите и да нападам кабинета и премиера. Смятам, че подобно поведение не би било коректно. Има нужда от един по-сериозен, дълъг, траен период, в който това правителство да се стабилизира, за да можем трайно, дългосрочно да отстраним възможностите за връщане на БСП и ДПС във властта. Това е стратегическа цел, която всяка една от партиите, подкрепящи правителството на ГЕРБ,  трябва да има пред себе си.