"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1180 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/09/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Турция с нова груба намеса в политиката на България


Грубото вмешателство на Турция във вътрешните работи на България продължава с пълна сила, след като вчера стана ясно, че генералният консул у нас Исмаил Сефа Юджеер е разпространил сред общинарите в Шумен книга, отричаща арменския геноцид. За това алармира  координаторът на АТАКА и общински съветник в града Румен Русев. "Консулът Исмаил Юджеер изпрати поименно до всички общинари книгата "Арменските твърдения и историческите факти: въпроси и отговори", луксозно издание от 72 страници, отпечатана от Центъра за стратегически проучвания в Анкара. Само общинските съветници на АТАКА не бяха удостоени с този "подарък", поясни Русев.
"Външно министерство трябва веднага да вземе необходимите мерки срещу скандалното поведение на турския консул", призова вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров. По думите му този акт нарушава националния ни суверенитет и застрашава отношенията между България и Турция.

 У нас
· Съдът отнема имоти на Ковачки за 144 млн. лева
· АТАКА иска проверка на кръстовище за 6 млн. лева

По света
· Иран да спре ядрената си програма искат Великите сили
· Русия и САЩ съкращават ядрените си арсенали

Коментари
· Оскотяването на циганите е заплаха за националната сигурност

Икономика
· Природният газ скача с 20% от януари, парното без промяна
Цвета Георгиева, депутат на АТАКА: "Свидетели на Иехова" притежават огромна част български имоти
Кметската администрация във Варна продължава да подкрепя кръга от фирми на ДПС

-Г-жо Георгиева, поддръжниците на АТАКА организираха протест във Варна по повод разпространилата се секта "Свидетели на Йехова". Какво знаете за нея, което остава скрито за публиката ?
-Тази секта, която абсолютно неадекватно е регистрирана като вероизповедание у нас, е крупен собственик на имоти в цялата страна. Това не е ново явление за страната. Много съмнителни религиозни формации придобиват имоти чрез подставени лица, които закупуват въпросните площи най-често от общинската администрация на значително занижени цени. Подозирам, че при една проверка, ще лъснат сериозни закононарушения при осъществяването на тези сделки. Имотите се закупуват от сектите с цел построяване на молитвен дом или лекционни зали. При схемата не е ясно как формациите се уреждат с поддръжници в местните администрации - дали чрез традиционното промиване на мозъци, или чрез други, по-убедителни средства. След 18-месечни протести отстрана на симпатизантите на АТАКА и ВМРО във Варна, бе спрян строеж на молитвен дом в квартал "Младост". Причината обаче бяха нередности в разрешителните за строеж, които по-късно адвокатите на сектата изгладиха и сега съществува реална опасност строежът да бъде подновен. Неприятното е, че преди година дирекция "Вероизповедания" към МС, изпрати до АТАКА и ВМРО във Варна с предупреждение, че нямат право на никакъв протест, защото "Свидетелите на Йехова" били редовно регистрирани.