"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1182 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/09/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА дава на прокурор протурската партия от село Славяново


"АТАКА ще подаде сигнал до прокуратурата и до всички възможни институции за учредяването на новата партия на верска основа "Мюсюлман демократичен съюз" (МДС) в с. Славяново, защото тя по същество е антиконституционна." Това заяви вчера лидерът на националистите Волен Сидеров по повод учредяването в събота на новата протурска партия от братята Али и Юзеир Юзеирови, за което "Атака" вече писа. "Би следвало съдът да забрани нейното основаване, след като тя съдържа в името си определението "мюсюлманска", отсече Волен Сидеров.
В събота около 400 души учредиха МДС с председател Али Юзеиров. Той и брат му Юзеир са създатели на забранената от Женевската конвенция организация Български червен полумесец, както и на паметника на незнайния турски войн в с. Славяново. На сбирката турците поискаха партията да участва на предстоящите местни и президентски избори.


У нас
· Полицаите на протест срещу съдебната власт
· Лобист на Станишев укрил данъци за 10 милиона евро

По света
· Чавес си направи своя Световна банка
· Германия гласува на най-скъпите избори в своята история

Коментари
· Нуждаем се не от празник, а от празници на Съединението

Икономика
Зам. градският прокурор на София Божидар Джамбазов: Санкциите за злоупотреби с европари са неадекватно ниски
европари. Дали освободените наскоро фондове са жест за връщането на доверието към България от страна на Европа и защо този жест идва точно сега?
- Това е по-скоро политически въпрос. Като прокурор мога да кажа, че една от мерките, които бяха предприети с оглед гарантиране доброто използване на средствата от Европейския съюз (ЕС) беше да се създаде звено, което да разследва измамите с европари. Такова беше създадено в края на 2008 г. на ниво Върховна касационна прокуратура (ВКП), което беше под ръководството на настоящия правосъден министър г-жа Маргарита Попова и което се наблюдава и контролира лично от главния прокурор Борис Велчев. Хубавото е, че в последния доклад на Европейската комисия (ЕК) бяха казани добри думи за работата на това спецзвено, което говори, че сме на прав път. Трудът на колегите се оценява и се надявам да продължим да работим така, че когато са налице данни за извършени престъпления и злоупотреби с евросредства, прокуратурата да се ангажира бързо и да извърши съответните разследвания и хората, които са извършили престъпления, да бъдат изпратени на съд.