"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1183 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/09/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Доган удря по властта чрез ислямизма


След като загуби участието в изпълнителната власт, която му даваше достъп до финанси, след като се очертава трайно да бъде извън властта и след като се опита да говори с Бойко Борисов, но не получи ответ, Доган сам реши да атакува властта чрез радикални действия. Новосъздадената партия "Мюсюлмански съюз" не може да се учреди, без да има рамото на политическа сила каквато е ДПС и на службите в Турция, стана ясно вчера. Според бившия заместник на Доган Осман Октай партията е активно мероприятие на върхушката в ДПС, която не иска да бъде закачана от новата власт. За Доган е фатално важно да отклони вниманието на съдебната система и разследванията на обръчите от фирми да не стигнат до него самия. Затова той инспирира създаването на подобна радикална формация и се надява напрежението, което ще се създаде, да подрони управлението, категорични са анализатори.
Вчера премиерът нареди щателна проверка на мюсюлманската партия и я обяви за противоконституционна. Сезирането на прокуратурата за момента е най-точното действие, защото при регистрация на партия в СГС присъства и прокурор, който може да представи своите възражения срещу регистрацията на една антиконституционна партия, заяви Волен Сидеров. Според него съдът не трябва да допуска регистрацията на мюсюлманския съюз. "По-важното е да се разследва кой подклажда фитила на подобни екстремисти. Нужна е и промяна в законодателството, която да визира по-конкретно забраната за създаване на подобни организации, както и санкциите за проповядване на екстремизъм и ислямски фундаментализъм", категоричен бе Сидеров.

 У нас
· Първият собственик на розовите БМВ-та продал на МО и трева за 600 хиляди лева

По света
· Меркел започва преговори за нова коалиция
· Хилари Клинтън решава ще лежи ли Полански за педофилия

Коментари
· Версията за световен заговор срещу "Левски" предизвиква само усмивки

Икономика
· Пълнят дупката в бюджета с по-високи акцизи върху горивата
Димчо Юнаков, координатор на АТАКА за община Цар Калоян: Кметовете от ДПС забраняват българските празници
Хората на Доган харчат луди пари за четвърто-класни пътища, водещи до личните им сараи

- Г-н Юнаков, защо Денят на независимостта - 22 септември, премина безгласно в община Цар Калоян?
- Това е един от най-значимите български национални празници. Обявяването на независимостта преди години е предопределило хода на развитие на нашата нация и заслужава да бъде подобаващо отбелязвано. Тъй като исторически това събитие е обвързано с окончателното ни освобождаване от турска власт обаче, местните управници от квотата на сепаратистката партия ДПС игнорират неговата годишнина. Така те дискриминират българското население и неговите заслужени по силата на историята привилегии на национален суверенитет и културна идентичност. От 20 години всички поводи за национална гордост или се неглижират кардинално, или отбелязването им е далеч под установената с традиции норма. При честването на всяка годишнина от важен за народа исторически момент няма никакво участие на местната управа. Всички ръководни постове са заети от кадри на ДПС - кмет, зам.-кмет, ОбС. Следователно те не изпълняват цялостно своите ангажименти към гражданите.