"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1184 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/09/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Турският строител на магистрала “Люлин” “МАПА ДЖЕНГИЗ” без лиценз


Държавата ни е плащала милиони на турската фирма "Мапа Дженгиз", която строи магистрала "Люлин", без тя да има лиценз за тези дейности. Това разкри бизнесменът Иван Иванов, чиято фирма е подизпълнител на обекта. За тези неправомерно усвоени средства Иван Иванов подава жалби в прокуратурата, НАПИ, ДАНС. Никой не му обръща внимание. Единствено от ОЛАФ му обясняват, че не са изненадани от извършените нарушения.
Фирмата на Иванов е била наета за разчистване на трасето на магистралата от дървета.
Той твърди, че е трябвало да получи плащания от турската фирма по 2,40 лв. на дърво, като уточни, че все още не е получил парите. В същото време обаче "Мапа Дженгиз" е получила от агенция "Пътища" по 20 лв. на отсечено дърво.
Както вестник "Атака" писа миналата седмица, гръмна друг скандал около фирмата. Тя изпрати в Анкара за празника Рамазан своите турски служители, въпреки сериозните закъснения при изграждането на магистралата. Вчера Иванов също потвърди, че пътят ще бъде готов най-рано през 2012 година, въпреки че срокът за завършването й е догодина. Заради закъснението на турците, ще се наложи да връщаме пари по програмата ИСПА.

 У нас
· АТАКА спасява храм-костница на избитите от башибозуците българи
· До 2018 г. трябва да пуснем "Белене" в експлоатация

По света
· Муамар Кадафи отказа визита в Испания, няма кой да го приеме
· Бивш руски премиер предрече, че Путин ще е на власт до 2024 г.

Коментари
· Да разследват кой пусна бандитската фирма "Мапа Дженгиз" у нас

Икономика
· Фалитът на Ковачки остави 2100 работници без заплати
ВОЛЕН СИДЕРОВ: Няма да позволим коалицията БСП-ДПС, която турцизира България, да се върне на власт
АТАКА е добронамерен коректив на сегашното управление, нашата инициатива е ежедневна
- Г-н Сидеров, АТАКА е партия, известна със своите пробългарски позиции. "Паметникът на глупостта", издигнат от братя Юзеирови в Славяново и опитът им за създаване на Мюсюлмандемократическа партия провокираха българското общество и българския етнически модел. Според Вас това провокация на кръга около Касим Дал в ДПС ли е, както заяви Ергин Емин преди малко в нашето студио, или е по-скоро реакция срещу засилената дейност на АТАКА през последните години и, да речем, на партии като "Ред, законност и справедливост"?
- Има логика да бъде провокация на ДПС, защото ДПС беше извадена от властта чрез вота на българските избиратели. Очертава се ДПС и БСП да останат трайно извън властта, надявам се, за дълго време, защото те заслужават това. Логично е в районите, където ДПС владее всичко, където нищо не става без тяхното съгласие, появата на нова мюсюлманска организация също да стане под тяхната протекция и с тяхната стимулация. Трябва да си спомним, че това не е първата провокация на ДПС, а част от дълга верига провокации в последните 20 години. Бяха правени опити да се създава "Помашка партия" и други мюсюлмански партии от този тип с откровено враждебно отношение към България. Подчертавам този момент, който сякаш винаги остава пренебрегнат. Подобни организации тръгват със заявено враждебно отношение към християните, към българите. Те се самоотделят от българите. Казват "Те  - българите, и ние - някакви други." Затова ние приемаме не само като провокация, а и като заплаха подобни организации, които се появяват не само за да измерят реакцията на общественото мнение (която е очевидна), но действат и във връзка с външни фактори. Аз съм говорил и писал по тези теми много години.