"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1185 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/10/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров: НСО да каже защо пази Доган от години


Лидерът на ДПС Ахмед Доган е пазен от Националната служба за охрана в продължение на години, това е заявил вчера шефът на НСО генерал-майор Димитър Димитров на среща при изслушване на Комисията по външна политика и отбрана в парламента. На какво основание държавата пази Доган и какви са заплахите срещу него, това попита вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Според него трябва да бъде обявено и колко струва на държавата опазването на ДПС лидера.
Пред комисията вчера шефът на НСО не е назовал точни цифри, но е посочил, че охраната на Доган според него била достатъчно надеждна. НСО е осигурила три вида охрана - лична, специализиран транспорт, както и охрана по местодомуване. На въпрос на лидера на АТАКА как се взема решението за многогодишното пазене на Доган в отговор му е било заявено, че решенията за поставяне на охрана се вземат от шефа на НСО и главния секретар на МВР, въз основа на постъпващи сигнали.
В отговор на въпрос на депутата от АТАКА Венцислав Лаков, генерал Димитров каза, че за "инцидента" с Ахмед Емин в Боянските сараи няма наказани служители на НСО, защото не било тяхна работа да изземат оръжие от приближените на Ахмед Доган.

 У нас
· Да се отнема без съд имущество, ако не са доказани доходите
· Юзеирови насъскват деца на "джихад" с православието

По света
· Чешки сенатори атакуват Лисабонския договор
· Меркел отново каза „не“ на членството на Турция в ЕС

Коментари
· Коварен душманин се прицелва в българската държавност

Икономика
Георги Попов, председател на асоциация "Хляб за България": Ще ядем некачествен хляб, ако има минимална цена
Хлябът се използва като политически инструмент за въздействие и показване кой е добър и кой е лош
- Г-н Попов, как ще коментирате идеята на български хлебопроизводители да бъде въведена минимална цена на хляба?
- Това е идея на една от организациите на хлебопроизводителите в България - Федерация на хлебопроизводителите и сладкарите. Тяхната идея не се подкрепя от наша страна, от Асоциацията на хлебопроизводителите, доколкото разбрах не се подкрепя и от браншовата камара на хлебопроизводителите. Първо тази идея е незаконна, второ тя практически е неосъществима, защото се въвежда диференцирано отношение към различни типове хляб. Трето - е  абсолютно неприложима, дори да бъде въведена в този й вид, защото какво означава хляб "Добруджа" да струва еди-колко си стотинки само когато се обогати с три зърна. Така  се променя хлябът и му слагам цена каквато си искам. Да не говорим, че с въвеждането на защитна диференцирана цена се нарушават принципите на пазарната икономика. Държавите, в които има защитна цена, в Европа са две - това са и то частично във Франция и съвсем частично в Гърция. Като във Франция отхвърлят това решение като положителен модел за работа, и то самите хлебопроизводители го отхвърлят, защото води до влошаване на качеството на хляба, и то на най-ниското му равнище.