"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1186 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/10/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

80 дни Турция крие протоколите от парламентарните избори у нас


Протоколите от 123-те избирателни секции в Турция са пристигнали у нас едва преди седмица, което ще рече с цели 80 дни закъснение. Този факт разкри вчера председателят на временната анкетна комисия в парламента, която проверява нарушенията и опорочаването на изборите за парламент на 5 юли Явор Нотев. Документите пристигнали в ЦИК едва на 23 септември тази година.
Скандално е също така, че все още не е ясно каква е съдбата на самите бюлетини, пуснати в Турция. В ЦИК не разполагали с информация дали все още се намират в посолството ни там или вече са препратени към Външно министерство. В ЦИК не знаят също дали въобще има срок, в който протоколите е трябвало да пристигнат в България. Нотев увери депутатите, че ще бъдат проверени всички сигнали, постъпили в официалните институции, без значение дали се отнасят до купуването на гласове, до двойно гласуване, до подаване на вот на повече от едно място и други нарушения.
Веднага след парламентарните избори АТАКА поиска изборите в Турция да бъдат проверени под лупа и ако има нарушения - да бъдат касирани. Ако това стане ДПС ще изгуби 3 или 4 депутатски места, а РЗС - 1. АТАКА и ГЕРБ пък ще получат още по няколко депутати.

 У нас
· Вдигат осигурителния доход на 1 400 000 работници
· Сринаха с фадрома незаконния турски паметник в Славяново

По света
· Македония спря скандална антибългарска енциклопедия
· Франция и Германия на война с британското господство в Евросъюза

Коментари
· Ще има ли край турското икономическо робство на България?

Икономика
· Вдигат парите за здраве от високия акциз върху цигарите
Павел Шопов, зам.-председател на парламента: Бившите управляващи замитаха следите на бандитската приватизация
МВР не е фирма, униформените не бива да имат право на синдикална дейност
- Г-н Шопов, преди дни говорителят на Съюза на съдиите г-жа Нели Куцкова обвини министър Цветан Цветанов, че като че ли е насърчил полицейския протест. Става дума за протеста на полицаи, свързан с техни колеги, които бяха осъдени на 82 години затвор за смъртта на Чората.
- Във връзка с делото за Чората бяха направени страшно много спекулации, огромна част от тях са чисто политически. Проблемът се въвеждаше от различни партии и при различни управления. Сега е поредното издание на това политическо третиране. Явно е, че отново се стига до спекулация, за да се извличат политически дивиденти. Смятам, че в сегашното правораздаване, в отношенията между магистратите и политиците винаги е съществувал много основен проблем. Това е политизацията на съдебната система. Ако тя преди началото на демокрацията беше подчинена на БКП, сега е още по-подчинена на някои от традиционните партии и политически сили, особено тези, които минаха през управлението. Всяка една от тези партии поставя своя тежък отпечатък върху съдебната система по различни начини, основният обаче е кадруването.