"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1187 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/10/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев дал на Георги Гергов паркинга на МС без наем


Предишното правителство е дало безвъзмездно на свинаря на Гоце - Георги Гергов парцел между сградата на правителството и универсалния магазин, показва проверка на Сметната палата. Става въпрос за паркинга на Министерския съвет.
Договорът е за 10 години, като до този момент Гергов не е плащал наем за терена, който използва, уточни шефът на палатата Валери Димитров. Договорът е сключен през 2004 г. по времето на министъра на държавната администрация Димитър Калчев.  Той обеща да направи проверка защо чак сега се установява наличието на такъв договор, при положение, че от 2004 г. досега са правени няколко проверки в Министерски съвет.
Преди два дни Сметната палата отказа да завери отчета на Министерски съвет за изпълнението на неговия бюджет през 2008 г. Според шефа на Сметната палата документите за харчовете на предишното правителство са били в пълен хаос.
Това потвърди вчера и председателят на Комисията по бюджет и финансиране в Народното събрание Менда Стоянова. По думите й имало хаос в документацията, липса на ред и в резултат - купища нарушения. "Имало е и множество случаи, в които са превеждани аванси по договори, без дори да са сключвани такива", обясни още Стоянова.У нас
· Патриотите отново с най-много въпроси при парламентарния контрол
· 1600 джамии построени у нас през последните 20 години

По света
· Ирландия решава бъдещето на ЕС
· Мафиоти търгували с информация на руските депутати

Коментари
· Мекеретата на Високата порта у нас пак взеха ибрика

Икономика
Явор Нотев, депутат от АТАКА: АТАКА ще разследва фалшифицирани ли са бюлетините от Турция
До Нова година стартират промените в законодателството, с които да тушираме манипулациите на вота
- Адвокат Нотев, как ще коментирате факта, че само ден след като във в. "Атака" огласихте 80-дневното закъснение на бюлетините от изборите в Турция, в петък получихте отговор по факс от посланика ни там?
- Бих могъл да го коментирам с удовлетворение като реакция на една публикация на в. "Атака" и да заявя надеждата си, че по този начин ще могат да се раздвижат пластовете, които имат някаква информация за изборните нарушения зад граница и по-специално в Турция. Разбира се, че тази реакция е пряк резултат на публикацията на вестника на националистите и аз съм удовлетворен от резултата. Още повече че изнесената информация дава достатъчно изходни данни, за да можем от тук нататък да започнем една задълбочена проверка по интересуващи ни въпроси.