"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 119 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/03/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Кой разцепи Санстефанска България


В навечерието на националния празник се чуха странни призиви да се отречем от него. Остарял бил, демоде бил, напомнял ни, че сме били роби. Не можело да честваме всяко освобождение от всяко поредно робство, тъй като в нашата славна история робствата и освобожденията следвали едно подир друго.У нас
· На 3 март възкръсва българската държава
· Мнозинството не посмя да си свали депутатския имунитет

По света
· Интерпол издирва новия косовски премиер
· Съветски лидери поръчали убийството на Йоан Павел

Коментари
· Време разделно за патриоти и продажни политици
· Смешният плач на пишман посланиците

Икономика
· Всяко четвърто дете е пасивен пушач
· 182 млн. лв. влязоха в хазната принудително
Интервю на Валери Симеонов-собственик на телевизия СКАТ за в-к "Атака": Искаме да живеем в свободна и независима от душмани Бълг
АТАКА взриви комфорта на "оядените, грухтящи прасета" от политическата класа

- Г-н Симеонов, трети март обикновено става тема на спорове, вместо празник. На какво се дължи това според Вас?
- На пристрастно тълкуване на историята и най-вече отношението към Русия. А историческите факти са следните: след съгласуване с другите Велики сили Русия започва война за овладяване на проливите.
Никакви хуманни и морални подбуди. След края на войната България почти е превърната в Задунайска губерния и едва след Съединението, Сръбско-българската война и русофилските бунтове става свободна.
Комунистическата пропаганда обаче 45 години ни набиваше, че трябва да сме вечно признателни на великия руски народ. А къде останаха Левски, Априлското въстание, десетките хиляди избити - мирно население, дало живота си за победата на русите. Без тази помощ и без героизма на опълченците на Шипка малобройните, зле организирани и зле въоръжени руски войски щяха да бъдат изтласкани обратно, както става на кавказкия фронт.
Поклон пред избитите синове на руския народ, но не и пред вечните имперски амбиции на руските държавници. Затова трябва да спрем с пристрастните мнения и да четем и приемаме историята такава, каквато е.