"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1193 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/10/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Румен Петков спирал разследването “Белнейски”


Истинската работа по зверското убийство на сестрите Белнейски е започнала едва в средата на 2008 г., повече от две години след смъртта на момичетата. Това обяви вчера ръководителят на разследването по делото Веселин Мартински от Национална следствена служба. Реалният старт на разследването неслучайно съвпада с падането от власт на Румен Петков, който през април 2008 г. се видя принуден да подаде оставка заради скандалите около МВР. Именно Глъвъта се сочеше като основен виновник делото "Белнейски" да цикли без никакви резултати повече от две години след зверското убийството на Росица и Христина.
До последно Румен Петков и екипът му поддържаха версията, че момичетата са зверски изнасилени, а после пребити с камъни. През май 2008 г. екипът на проф. Раданов доказа, че сестрите са били блъснати от джип, а след това е инсценирано изнасилване с твърди предмети и обезобразяване на труповете. В обществото се заговори, че сестрите са станали жертви на високопоставен човек от властта, чиято кола ги е помела. Той е ангажирал властта да прикрие следите на убийството му. АТАКА настоява да бъде извършена нова експертиза на труповете, а делото да стартира отначало, за да се стигне до истинските извършители на скверното престъпление.

 У нас
· Павел Шопов: Правителството да започне ревизия на приватизационните сделки
· След настояване на патриотите: МВР пише стратегия за борба срещу циганската престъпност
· Овчаров сваля Станишев на извънреден конгрес

По света
· Барак Обама печели Нобелова награда за мир
· Клаус иска нов текст в Лисабонския договор

Коментари
· Гоце и неговите предшественици се превърнаха в търговци на национално достойнство

Икономика
· Сринаха се пенсионните фондове
Иван Николов, председател на българския Културно-информационен център в Босилеград: Свалят номерата на коли с BG регистрация
Сърбия е много далеч от критериите за членство в ЕС

- Г-н Николов, на 4 октомври т.г. трябваше да стане отложеното вече веднъж освещаване на българската църква "Свети Иван Рилски" в село Паралово. Защо не се състоя?
- Освещаването не стана, защото владиката Пахомий отказва да върне енорията на отец Йоан, в която се намира и черквата в село Паралово. Самият отец Йоан заяви, че е готов да защитава черквата дори и с цената на живота си.
- Как ще коментирате позицията на владиката?
- Вижте, сръбските свещеници са дошли у нас с ботушите на сръбската армия да проповядват сръбството, а не християнството. Нашите свещеници са били изгонени или избити. Не можете да очаквате че след толкова време, когато един български свещеник решава отново да служи на български език, да възстановява и да строи български черкви - да бъде погледнат с добро око от представителите на Сръбската православна църква, която е опора и олицетворение на великосръбската националистическа идеология.