"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1196 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/10/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА застава зад Фандъкова, за да разгроми за дълго БСП


"Йорданка Фандъкова е жена с характер. АТАКА ще я подкрепи в битката й за кмет на София, защото с тази победа ГЕРБ и АТАКА ще затвърдят стратегически победата си над БСП и ДПС, която завоюваха на парламентарните избори." Това заяви вчера лидерът на патриотите Волен Сидеров след среща с кандидатката за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова в парламента.   "Кандидатът на БСП трябва да бъде бит на този вот така, че победата да е смазваща", каза още Сидеров. Фандъкова благодари за подкрепата и заяви, че на срещата е била постигната договореност за съгласувани действия на двете политически сили в местния парламент.
"Партиите, които хем твърдят, че подкрепят управлението, хем вадят алтернативни кандидатури за кмет на София на практика играят за БСП", категоричен бе лидерът на националистите. Според него така се разпиляват гласовете на десните сили, а това е само в полза на бившите комунисти.


 У нас
· Председателят на образователната комисия Огнян Стоичков: Училищата се превърнаха в гладиаторски арени
· Досъдебно прoизводство за гласуването в Турция

По света
· Нашенец с две доживотни присъди за убийство на полицай в САЩ
· Русия и САЩ не се разбраха за санкции срещу Иран

Коментари
· Физкултурникът Гоце влезе в ролята на балкански миротворец

Икономика
· Френски компании искат „Топлофикация“ София
Явор Нотев, депутат от АТАКА: Нарушенията на вота в Турция не са плод на грешка

- Има ли право ЦИК да прекратява мандата на положили клетва депутати, визирам случая с независимия Венцислав Върбанов и Бюрхан Абазов от ДПС?
- Именно от ЦИК предложиха на общественото внимание изчерпателно изброените хипотези, при които се прекратява мандат. Наистина обаче буди съмнение към коя от тях можем да отнесем конкретния казус. И това съмнение се поражда не само у нас, това съмнение всъщност е било и на вниманието на състава на Конституционния съд, доколкото решението е взето при наличието на особено мнение за допустимост на разглежданата жалба, която е била препратена чрез главния прокурор Борис Велчев. Такъв е и редът: Конституционният съд би следвало да бъде сезиран от ограничен кръг субекти, което се е случило в лицето на главния прокурор. Но има и становище на уважавания юрист проф. Снежана Начева, която много подробно и много детайлно се занимава с липсата на адекватна на конкретния казус процедура, която да бъде предвидена по закон. Тоест, в действащото законодателство са заложени тези проблеми, които ние сега се опитваме да коментираме и да разрешим, въпреки че това вече е абсолютно безплоден спор, който не може да промени нещата, след като има произнасяне на Конституционния съд. Проблемът на двамата депутати трябва да бъде зачетен с едно уважение. Все пак за всеки човек това е лична драма.