"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1197 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/10/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ДПС източило 750 000 лева от бюджета за партийните си клубове


Корупционна сделка за 750 хил. лева разследва разградската областна управа. Парите са били отпуснати от кабинета Станишев за ремонт на 10 джамии в региона, но отишли за обновяване на клубове на ДПС. Според протоколите на комисията за борба с бедствия, оглавявана от Емел Етем, средствата са били необходими заради буря, вилняла в Лудогорието на през март 2009 година. Справка в архивите на метеоролозите обаче показва, че времето в този ден е било тихо и без вятър. Инспекцията вече е установила, че в част от нарочените за ремонт постройки изобщо не са влизали майстори. За сметка на това основно са обновени клубът на ДПС в село Дянково и частни магазини, издигнати в двора на джамийското настоятелство там. Както вестник "Атака" многократно писа само през 2008 година закритото вече Министерство на извънредните ситуации е отпуснало 736 000 лв. за ремонти на 6 джамии в разградския район. Общо 1560 джамии са построени през последните 20 години в България.


 У нас
· Проф. Станислав Станилов, депутат от АТАКА: Ще извадим частните колекции на светло
· Съратници на Станишев-баща ще свалят Сергей

По света
· Муун предава сектата на сина си
· След САЩ и Британия увеличава контингента си в Афганистан

Коментари
· Крадливата власт отгледа бандити и убийци

Икономика
· Кабинетът прибира 64 млн. лв. от закъсали държавни дружества
Волен Сидеров: Смажем ли червените в София, БСП и ДПС ще са вън от властта в близките 10 г.
Подкрепяме Фандъкова за кмет, защото между АТАКА и ГЕРБ съществува ефективно, истински работещо партньорство
- Г-н Сидеров, защо партия АTAKA подкрепи толкова категорично кандидатурата на ГЕРБ - Йорданка Фандъкова, за кмет на София?
- След срещата с г-жа Фандъкова политическото ръководство на АTAKA реши категорично да подкрепи кандидатурата й по две причини. Първо, ние се нуждаем от убедителна победа над БСП. Това е част от стратегическата цел на АTAKA - БСП и ДПС да бъдат трайно отстранени от властта и на национално ниво, и в кметските администрации. За тази цел е нужно обединяване на вота. В лицето на г-жа Фандъкова ние виждаме подходящия човек за кмет. Имаме своите наблюдения, а аз лично съм с много добри впечатления от дейността й, макар и за кратко време, като министър на образованието. Йорданка Фандъкова, първо, е интелигентен човек, с характер и ние категорично смятаме, че тя ще бъде добър кмет. Много важно е също така, че получихме уверение по време на срещата си с нея, че ще имаме една форма на постоянно сътрудничество - Консултативен съвет на партиите, които я подкрепяме. Консултативният съвет ще осъществява комуникацията с кмета на общината. Ще бъдем постоянно в течение какво се решава. Ще инициираме и наши предложения. Консултативният съвет ще бъде живата връзка между партиите и кмета и това напълно съвпада с виждането за открито управление на София, което Йорданка Фандъкова има. С нашите идеи, капацитет и помощ искаме да бъдем постоянни партньори не само по време на изборите, а до края на мандата.