"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1198 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/10/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

БТК остава българска


БТК остава български, след като правителството реши да запази златната акция, която държавата притежава в телекома, обяви министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. АТАКА винаги е настоявала държавата да запази златната акция, за да може да влияе на решенията на собствениците на БТК. По този начин ще се предотвратят опитите на приватизатора и неговите наследници да източат дружеството, като продадат най-апетитните недвижими имоти, които телекомът притежаваше. Още в края на март тази година лидерът на националистите Волен Сидеров внесе сигнал в ДАНС за нередности около продажбата на комуникационната компания и приватизацията на още няколко държавни дружества. В резултат на това веднага е започнала проверка по сделката за БТК, която доведе до вземането на решението за запазване на златната акция от телекома от новия кабинет. Държавата да назначи и свой представител в управата на БТК иска министърът на транспорта и съобщенията Александър Цветков. Задържането на златната акция ще позволи на държавата да продължи да участва в оперативната работа на дружеството и така тя ще има контрол над БТК, обясни Цветков.

 У нас
· Проверяват сестрата на Илияна Йотова за далавери в здравната каса
· Експерт разкри: Първанов е станал президент с манипулиран вот от Турция
· Павел Шопов към Емел Етем: Г-жо Бедствие, замълчете и не се излагайте

По света
· Членовете на Нобеловия комитет не искали да дадат наградата на Обама
· Австрийските националисти удвояват популярността си

Коментари
· Взаимни компромати крепят лидерския пост на Станишев

Икономика
Министър Божидар Димитров: Македония няма да влезе в ЕС, ако не преодолее езика на омразата
Четиринадесети отдел на ДС беше просто научен институт под егидата на разузнаването
- Министър Димитров, наближава краят на 100-те дни на правителството. Какво ще отчетете?
- За мен е лесно да отчета дейност, защото досега такова министерство не е имало, всичко е ново и се натрупа, докато другите колеги се сблъскват с много "дупки", оставени от предишното правителство. Главното са два законопроекта - за изменение и допълнение на Закона за българското гражданство и новия Закон за българските общности в чужбина, който в момента подготвяме съвместно с Министерството на правосъдието (МП). Освен тях, подготвяме и реформа в Управлението на архивите. Понеже България така или иначе ще бъде разделена на 6 области, ще окрупним сегашните 27 дирекции в 6 регионални поделения.
Освен това, за цял живот като общественик съм помогнал примерно на 20-тина църкви. А сега за един ден като министър помогнах на 46, от които някои в чужбина. Ето, от българската общност в Мелбърн имаме благодарствено писмо. В чужбина има и 200 български училища, от които три държавни, излизат и 38 български вестника, на които също искаме да помогнем.