"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1199 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/10/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Берлускони към Сидеров: Подкрепата ви за Борисов е изключително важна


"Подкрепяйте премиера си, бъдете до него, това е изключително важно." С тези думи се сбогува в четвъртък вечер италианският премиер Силвио Берлускони с лидера на АТАКА Волен Сидеров след края на официална вечеря, дадена на италианската делегация от българския министър-председател Бойко Борисов. Италианският премиер обяснил колко е важно да има стабилност и парламентарна подкрепа за правителството на ГЕРБ и поговорил специално по този въпрос с представителя на националистите. Само часове по-късно в парламента лидерът на АТАКА Волен Сидеров поиска от сините и РЗС да изяснят веднъж завинаги дали подкрепят управлението или са в опозиция. По време на разглеждането за промените в Закона на ДАНС националистът призова Иван Костов и Яне Янев, които критикуваха предложенията на ГЕРБ, да не се държат като ощипани госпожици. "Ако имате съмнения, че не трябва да подкрепяте това управление - заповядайте при БСП и ДПС - има празно място", призова Сидеров.У нас
· Сидеров поиска от сините и РЗС да обявят дали са с ГЕРБ или с БСП
· Сметната палата проверява турския строител на магистрала "Люлин"

По света
· Лондон спрял разследване за смъртта на полицайка, за да угоди на Либия
· Австралия осъди ислямисти доживот

Коментари
· ДПС открадна 100 хил. декара ниви

Икономика
Павел Шопов, зам.-председател на НС: Влиянието на БСП трябва да падне под санитарния минимум
Хилядите хора на Доган разравят България като къртици
- Г-н Шопов, преди два дни АТАКА за пореден път се оказа единствената партия в 41-вия парламент, която безусловно подкрепи законопроект на ГЕРБ - в случая промени в Закони на МВР. Кое продължава да е общото между двете партии?
- Допирните точки са стратегически: най-важно е ДПС и БСП да бъдат отстранени от власт. Това беше най-важната задача пред АТАКА. Оказа се, че това е и задача и цел на ГЕРБ, и това ни свързва. Целите на АТАКА са две. Първо, БСП да бъде сведено като политически съюз до санитарен минимум, така че да не помисли никога повече за управление на България както самостоятелно, така и в коалиция. И второ, ДПС трябва да бъде свалено от историческата сцена и да премине в историята като неконституционна партия по един друг начин. Аз съм сигурен, че пътят, по който сме поели за осъществяването на тези две цели, е прав.
По отношение на БСП ден преди конгреса моментът е изключително тежък във вътрешнопартиен план. Столетницата се намира в критична ситуация и това е много повратен момент, в който БСП може да тръгне рязко още по-надолу. Виждаме какво става в редиците на червените, какви са вътре противоречията им, но драмите им няма да приключат с конгреса. Свиването на подкрепата за социалистите ще бъде процес, а не еднократен акт.