"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1200 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/10/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Бойко Борисов: Станишев ни остави само лъжи и нищо свършено


Сергей Станишев и неговото правителство ни оставиха само лъжи и нищо свършено. Това заяви вчера в интервю пред Цветанка Ризова премиерът Бойко Борисов. Той изброи лъжливите данни за състоянието на икономиката ни, на болниците, на пътищата и пр. Според Борисов правителството на тройната коалиция никога не е мислело за държавата. "Аз ще извлека България напред", категоричен бе Борисов. Премиерът обясни, че правителството му си е поставило конкретни срокове за излизане на страната от кризата и е твърдо решен да ги спази. "Спокоен съм с подкрепата на АТАКА, останалите се правят на интересни", бе категоричен Борисов. Премиерът заяви, че смята Ахмед Доган за най-коварния си противник и определи останалите опозиционни лидери като слаби политици. Вчера конгресът на БСП преизбра Сергей Станишев за лидер на социалистите въпреки силното брожение от страна на съпартийците му. "Това е краят на БСП", споделиха след конгреса червени делегати. Станишев събра 60% от гласовете на делегатите, Татяна Дончева - 17%, Янаки Стоилов - 13%, а Младен Червеняков - 10%.У нас
· АТАКА разкри нагласен конкурс във Велико Търново

По света
· Великобритания замесена в кървав атентат в Иран?
· Турция се скара с Израел

Коментари
· Страх от касиране на изборите разлюля Турция

Икономика
Преслав Газдов, младежка организация на АТАКА-Ловеч: АТАКА може да върне младите хора на България

- Младежката организация на националистите в Ловеч е една сред последните, създадени в страната. Какво ви подтикна да се организирате по този начин?
- Имахме желание нашите възгледи, принципи и идеи да намерят почва за развитие и реализация в партията. Преценихме, че създаването на младежка организация е най-добрата форма за това. Такава младежка структура на АТАКА в Ловеч би била полезна на партията на местно ниво, на града ни като цяло и на нас като личности. Сред "основоположниците" е и ловешкият депутат от АТАКА Кирил Гумнеров, и координаторът ни в града Пламен Петков, които от доста време имаха желанието младежката организация в Ловеч да стане реалност и всячески ни подкрепиха.
Втората причина за създаването на организацията е категоричният отказ на младежите от Ловеч  да проявим търпимост към това, което вече двадесет години се случва в страната ни. Част от българския народ примирено понася отвратителното състояние, в което живеем от години, и в не редки случай открито толерира (най-вече чрез вота си) продължаването на това състояние. Всички честни българи усещат проблемите на гърбовете си, но за съжаление не са готови да предприемат нещо за промяната на статуквото. Като млади хора, силно заинтересовани от просперитета на Ловеч и на цяла България, ние обединихме сили, за да бъдем максимално полезни.