"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1203 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/10/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Със специална декларация АТАКА поиска НС да осъди отсъствията на Станишев и Доган


АТАКА предлага парламентът да заклейми системното бягство от работа на Сергей Станишев и Ахмед Доган. Преди дни стана ясно, че БСП лидерът не е участвал в 90% от гласуванията в зала и не е член на нито една комисия. "Подобно е положението и при Доган, който от 12 г. злоупотребява с доверието на избирателите, а в 41-вото НС е участвал само 3 заседания", се казва в проекта за декларация на АТАКА до председателя на НС Цецка Цачева.
"Станишев и Доган не изпълняват конституционните си задължения и проявяват презрително отношение към парламента. Те профанизират работата си на депутати и така подхранват негативно отношение към НС", коментира зам.-председателят на АТАКА Десислав Чуколов. Според него е особено цинично поведението на Сергей Станишев, който, вместо да бере плодовете на своята разрушителна дейност, се крие, като не ходи на работа.

 У нас
· НЦИОМ: Сините и РЗС не влизат в парламента, ако изборите са днес

По света
· Американците искат удар срещу Иран
· Европарламентът отхвърли резолюция срещу Берлускони благодарение на АТАКА

Коментари
· Зад конфликта с Израел стоят имперските амбиции на Анкара

Икономика
· Българинът оцелява с 500 лева на месец
Венцислав Лаков, депутат от АТАКА: Подкрепихме ГЕРБ във Враца, за да не допуснем БСП на балотаж
Каква е идентичността на столетницата? Шайката около Глъвъта, енергийната мафия около Р. Овч., хомосексуалният кръг "червени пра

- Колега Лаков, преди три дни стана ясно, че АТАКА ще подкрепи кандидата на ГЕРБ за кметските избори във Враца. Защо партията на националистите не издигна свой кандидат?
- Имахме предложения и варианти да издигнем кандидат на АТАКА, разполагаме с достойни хора за кметския пост. След внимателен анализ, както в местните структури, така и в ръководството на партията беше преценено, че в името на стратегическата идея за дълготрайно отстраняване на БСП от властта е по-логично да подкрепим ГЕРБ в лицето на техния кандидат д-р Костадин Шахов. В община Враца АТАКА  е трета политическа сила с близо 4000 гласа на парламентарните избори. Ако бяхме предложили наш претендент, тези гласове щяха да отидат за него, но нямаше да му стигнат да победи БСП и да се класира втори за евентуален балотаж. При балотаж между ГЕРБ и БСП отсега е ясно, че червените ще разчитат и на коалиционните си  партньори от предишното управление - НДСВ и ДПС, както и на маргинални кандидати, които вече се обявиха като "независими" участници във вота. Целта е ясна - да се отклоняват гласове и червеният кандидат да се промъкне между капките, въпреки раздорите, които тресат столетницата.