"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1205 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/10/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА спря строеж върху замененки на морския бряг


Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е дал на прокуратурата да провери дали са законосъобразни и целесъобразни две заменки - в Китен и в село Писменово. Сигнали за тях са подадени от АТАКА и от Общинския съвет на Приморско. Това съобщи агроминистърът по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутата от АТАКА Стоян Иванов.
Сигналът на националистите е спрял изграждането на курортни комплекси върху заменените гори на брега на морето, съобщи още агроминистърът. "На базата на сигнали като този от вчера вече има обвинение към бившия председател на Държавната агенция по годите (ДАГ) Стефан Юруков", каза още Найденов.
През януари Юруков заменя 42 дка земя от държавния горски фонд на брега на морето край Китен с 11 парцела гори на Тихомир и Даниела Георгиев в Угърчин, Тетевен и Ловеч. По същото време ДАГ заменя почти 100 дка земя край село Писменово, Приморско, срещу парцели в Чепеларе, Белоградчик, Ружинци и Димово - Северна България. Те са собственост на Цветан Йорданов. Буквално дни след заменките новите собственици искат смяна на предназначението на земята, защото щели да строят курортни селища, съобщи Иванов.


У нас
· Бойко Борисов: Доживотна присъда за похитители, малтретирали жертвите си
· АТАКА показва в снимки „Зулумите на кабинета Станишев“ в парламента

По света
· Синът на Саркози се отказа от държавен пост

Коментари
· Вече 100 дни България е свободна държава

Икономика
Павел Шопов, зам.-председател на 41-вото НС: Комисията на Еюп е хранилка за ДПС
- Г-н Шопов, възможно ли е Комисията за защита от дискриминацията (КЗД) да се оплаче от дискриминация и къде? Вчера в парламента АТАКА поиска закриването й.
- Да, нашите забележки бяха по две направления - първо за работата на комисията, която е крайно лоша. Второто ни възражение е, че тази комисия е ненужна, тя трябва да се закрие. Много съжалявам, че тук в студиото отсъства нейният председател Кемал Еюп. Ако беше дошъл, зрителите правилно щяха да идентифицират комисията с него, с ДПС, с Ахмед Доган. Той предлага да водим дискусията за комисията с хора с български имена, именно за да скрие нейната дискриминационна същност.