"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1208 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/10/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев на разпит за изчезналия доклад


Сергей Станишев ще бъде разпитан от Софийската градска прокуратура днес заради нашумелия в последните дни доклад на ДАНС, който той е задържал и изнесъл от кабинета си. Вчера пред прокурорите показания даваха бившият шеф на ДАНС Петко Сертов и неговият съветник Алексей Петров. Именно Петров занесе на Бойко Борисов изчезналия доклад. До 10 г. затвор ще лежи Станишев, ако бъде доказано, че съзнателно е укрил секретния документ. Премиерът Бойко Борисов настоя вчера за повдигане на обвинения на всички замесени в скандала със секретния доклад лица. Това са Стефан Гамизов, Алексей Петров и самият Петко Сертов. Прокурорите трябва много бързо да повдигнат обвинения и да вкарат в съда всички действащи лица, ако искат да предотвратят разпада на държавата, категоричен бе Бойко Борисов. Министър-председателят съобщи още, че ще снеме доверието си от Сертов и ще го отзове от Солун, където той бе изпратен като генерален консул след освобождаването му от агенцията. Освен това Борисов ще уволни и ръководителя на секретната секция на Министерския съвет заради случая.У нас
· Собственици на „Бентли“-та живеели с 240 лева месечно
· Ислямисти засипват с листовки на арабски черкви в Пловдивско

По света
· Българите се чувстват като бедняците на ЕС
· Хилари Клинтън каза „не“ на ислямския натиск

Коментари
· Доганизацията трябва да бъде изкоренена и в икономиката

Икономика
· Българите имат да взимат 11 милиона неизплатени заплати
Йорданка Фандъкова, кандидат-кмет на София: Няма да се повишават данъците за столичани следващата година
Софиянци ще имат общинска полиция, която ще осигури по-добър вътрешен ред
- Г-жо Фандъкова, появиха се спекулации, че подкрепата от страна на ДСБ и СДС е заради договаряне за двата свободни поста на заместник-кмет на Столичната община. Можете ли да кажете дали са поставени такива искания и имате ли идеи кого ще поставите на тези ключови за общината места?
- Преговорите вървяха по линия на столичните организации. Ставало е дума за съвместни усилия в кампанията, за спечелване на изборите още на първия тур и за подкрепа в управлението. Конкретни пазарлъци не е имало. Искрено приемам тази подкрепа, защото смятам, че дясноцентриският модел на управление, който е приложен вече в София, дава резултати. Хората го подкрепят и смятам, че по този начин ще бъде потвърден. Най-важното е развитие на София, а не някакви политически боричкания.