"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1210 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/10/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Свалянето на ДДС върху лекарствата днес ще обслужи лобистки групи


"Намаляването на ДДС на лекарствата в момента е лобистка поправка и ще доведе до верижна реакция, която не можем да си позволим по време на криза." Това заяви вчера от парламентарната трибуна лидерът на АТАКА Волен Сидеров по време на дискусия за ставките на ДДС за лекарства. Той напомни, че АТАКА винаги е държала на политиката за поддържане на социално слабите слоеве и бедните хора, но попита как политиците ще гарантират, че търговците на лекарства ще се откажат от своята печалба за сметка на пациентите. "Предложената поправка от ДПС депутата Тунджер Кърджалиев е лобистка, а не социална, защото е известно, че той държи аптека срещу болницата в Търговище. И това, което сега подкрепя, му е изгодно като бизнесмен, защото той не е беден потребител на лекарства", заяви от трибуната Сидеров.

 У нас
· Дянков поиска подкрепа от АТАКА за Бюджет 2010
· Кметът на Рибново Ахмед Башев: Алексей Петров ме заплаши - или ставаш сътрудник в ДАНС, или те съсипваме

По света
· Македонският премиер посегна на България
· ЕС лидери нищят климатични промени и Лисабонския договор

Коментари
· ДПС отново надига глава срещу нашата държавност

Икономика
· Парите за болниците намаляват с 200 млн.лв.
Десислав Чуколов, зам.-председател на ПГ на АТАКА: Доган и Станишев унизиха българския парламентаризъм
- Г-н Чуколов, какво точно се случи с приемането на декларацията, която осъди лидерите на ДПС Ахмед Доган и на БСП Сергей Станишев, че не участват в заседанията на парламента?
-  С тази декларация, която българското Народно събрание прие, ние просто призовахме председателя на ДПС, на тяхната парламентарна група, на тяхната партия - Ахмед Доган да идва на работа. Същия апел отправихме и към Сергей Станишев. С нея ние всъщност декларирахме, че ще пазим авторитета на най-висшата институция в България, която несъмнено е Народното събрание. Защото от Освобождението насам няма друг народен представител като Ахмед Доган, който така системно да пренебрегва тази институция и да не идва на работа. След като Доган толкова много не иска да бъде народен представител, нека да се откаже. Да бъде така добър да не се кандидатира в листите на партията си. Същата е ситуацията и със Сергей Станишев, който не идва на работа в Народното събрание, не участва в комисиите на парламента. Реално той не участва в това, за което са го избрали българите -  да ги представлява в Народното събрание. Знаете, че той като депутат и според българската конституция не само представлява своите избиратели, той представлява целия български народ. Явно обаче Станишев не го знае, затова ние му го казахме с тази декларация.