"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1211 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 31/10/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

700 милиона от бюджета изтекли в турски тоалетни


"В родното село на Ахмед Доган - Дръндар, към канализацията са свързани само 10 къщи, а държавата е отпуснала за това повече от 2,8 млн. лв. Излиза, че този проект струва по над 200 000 лева на къща." Това заяви вчера в парламента министърът на околната среда и водите Нона Караджова. Според нея това е само пример как тройната коалиция е обслужвала села и градове, чиито кметове са близки до властта. Над 700 млн. лв. са заровени в земята по подобни проекти, заяви министърът. Ръководеното от Джевдет Чакъров ведомство е имало цинично отношение към европейските партньори и ще са ни нужни години, за да си върнем доверието им, обобщи Караджова.

 У нас
· „Мапа Дженгиз“ опита да скрие ранена жена на строежа
· След сигнал на АТАКА: Погват секта, проповядваща ислям в училище

По света
· ЕС клекна пред Чехия за Лисабонския договор
· Хилари Клинтън обвини Пакистан за провала с Ал Каида

Коментари
· Данъчна политика по време на криза се прави трудно

Икономика
· В бюджета влизат 2,5 млрд. лева от еврофондовете
Волен Сидеров: Берлускони ни посъветва да направим десноцентристки блок
БСП и ДПС бяха зашеметени от изборния удар, но вече се съвземат

- Г-н Сидеров, турският външен министър заяви, че страната му ще се бори за засилване на влиянието си в териториите на бившата Османска империя. Според вас това заплаха ли е за България?
- Преди всичко трябва да се прецизира източникът, от който идва изказването. Защото в момента македонските телевизии не са най-сигурният източник. По принцип съм говорил не веднъж, че Турция като държава води пантюркистка политика. Това не е тайна за никого. Няма значение дали вътрешният министър е споделил идеята си в неофициална обстановка, защото турците на практика правят опити да възстановят влиянието си в границите на бившата Османска империя. Има много книги, разработки и студии на тази тема . В Турция има научни центрове и цели звена, които разработват пантюркистката идея. Те искат да възобновят влиянието си върху т. нар. "външни турци", както неправилно се наричат всички мюсюлмани на Балканите. Моето мнение е, че Турция влага големи средства в тази насока и амбицията й е това да се осъществи чрез влизането й в ЕС. Точно заради това АТАКА е  против допускането й в съюза, защото със своя демографски и икономически удар ще заеме наистина позициите, които е имала по време на Османската империя. Представете си една България от вече, за съжаление, 7 млн.