"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1212 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/11/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

БСП - партия на грабежа


БСП се превърна в партия на грабежа. Това призна в телевизионно интервю Татяна Дончева ден след като на своя пленум социалистите се изпокараха за текста на декларация за 20-те години от началото на демократичните промени. Заради документа отново стана актуална темата за раздавани "червени куфарчета с пари" на близки до партията, незаконно забогатели по време на прехода. Недоизговорената тема за червените капитали тежи на БСП и заради нея ние изгубихме симпатиите на работниците, които по цял свят са социалистически настроени и младежите, които по традиция са леви, обясни Дончева пред Цветанка Ризова от Нова телевизия. Дончева припомни как партията е участвала в първия етап на разграбването на страната, когато бе унищожена банковата система, като акцентира на аферата Акрам, по която бесепарски величия усвоиха 93 млн. лева с посредничеството на палестинеца. Най-сериозни разкрития по скандала направи вестник "Атака", който издири свидетел, участвал в прехвърлянето на първия милион и половина в партийната каса на БСП, извършено по нареждане на Румен Петков, а цялата операция била дирижирана от покойния Луканов. "Няма как да продължаваме да замръчкваме темата за създаването на банковата система до 1992 г. ", каза Дончева на пленума в събота и попита кой е правил списъците за раздаване на необезпечени кредити.


У нас
· Явор Нотев: Изборите в Турция да бъдат касирани
· Павел Шопов: За пръв път бюджетът е балансиран с пари за всички

По света
· Балотажът на президентските избори в Афганистан само с един кандидат
· US щат е най-тайният данъчен рай в света

Коментари
· Централизацията на службите е световна тенденция

Икономика
ВОЛЕН СИДЕРОВ: Мнозинството на ГЕРБ и АТАКА налага нов стил на управление
Скандалите в ДАНС да послужат за пречистването и реформирането й
- Г-н Сидеров, като член на Комисията по контрол на ДАНС, какъв е вашият прочит на секретния доклад на агенцията, която изтече в медиите?
- Да, всеки четвъртък правим заседания. Може да се каже, че тази комисия беше формирана миналия парламент, но не заработи. Сега тя вече работи редовно и отхвърляме различни теми, свързани с ДАНС. Доста дълго време се занимавахме със случая "Галерия" и излязохме със становище. И при "Галерия", и след това установяваме едно и също - че при управлението на Станишев агенцията е работила най-меко казано лошо; че е била използвана не само като политическа полиция, а буквално като силова бригада. На последното заседание на изслушване при нас бяха Ахмед Башев - кметът на Рибново, и един преподавател от местното училище, които са били арестувани от вкъщи от служители на ДАНС с качулки. 25 човека с джипове пристигат в това село на българи-мюсюлмани и ги арестуват по такъв филмов, холивудски начин с чупене на врати, с тарашене, без заповед за обиск, без легитимно представяне, както трябва. Качват ги в джиповете, за да ги закарат в ДАНС и да ги разпитват там. Ако животът на някой народен представител е заплашен, той се обръща към НСО. Ако НСО прецени, че наистина има заплаха, му дава охрана. Това е редът. Тук обаче цяла агенция, огромна група с качулки, специализирани звена отиват, за да доведат един човек до София, да го разпитват, да го притискат, да го карат да става агент на ДАНС, както той разказа пред нас, и след това го пускат. Тоест няма никакво основание да се действа по такъв начин. Особено в район, в който е деликатно присъствието на полиция.