"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1215 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/11/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Петко Сертов става обвиняем заедно със Сергей Станишев


Прокуратурата ще повдигне още едно обвинение във връзка с изчезналите секретни доклади на ДАНС и разпространената класифицирана информация, обяви градският прокурор Николай Кокинов. Бъдещият обвиняем вече е разпитан по скандала и според описанието на Кокинов става въпрос за бившия шеф на ДАНС Петко Сертов.
"Обвиненията и за него ще са същите, каквито и срещу Станишев", допълни още Кокинов. Според градския прокурор срещу бившия премиер Сергей Станишев ще започнат 2 разследвания. Едното е за въпросния доклад, който касае корупцията по високите етажи на властта. По думите на Кокинов в този случай става въпрос за немарливи действия при работа с класифицирани документи и неспазване на нормативно установени правила. Второто престъпление е свързано с останалите осем загубени от Станишев доклади на ДАНС.
В най-скоро време ще има нови обвинения срещу бивши министри, анонсира още Кокинов, като не посочи конкретен срок, но не отрече, че това ще стане до седмица, а някои от разкритията най-късно до Нова година. Вчера Министерският съвет отмени назначаването на Петко Сертов за генерален консул в Солун.

 У нас
· Бунт срещу турска фирма в Голямо Бучино
· Закон за наказания на тройната коалиция обмисля АТАКА

По света
· Спряна е продажбата на Опел
· Европа бърза да си избере президент

Коментари
· Турция води неоосманска външна политика

Икономика
· Водата в София поскъпва от Нова година
Инж. Васил Астинов, кандидат за кмет от АТАКА: Добре че се появи АТАКА, за да спре ислямизацията в Разлог
- Г-н Астинов, защо се кандидатирате за кмет на Разлог, имате хубава работа?
- Това е моят роден град, познавам хората, знам проблемите на града и вярвам, че мога да реша много от тях. А те тук съвсем не са малко. Бил съм 8 години зам.-кмет и знам, че местната администрация не работи в полза на гражданите. Благодарение на опита, който съм натрупал през това време, знам как може да се управлява община Разлог отговорно и компетентно.