"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1216 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/11/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

България загубила 1 милиард от заменките


Злоупотребите със замените са за много повече от очакваното, щетите нанесени на държавата са за над 1 млрд. лева, заяви вчера земеделският министър Мирослав Найденов.  Тези заменки са направени от бившите министри на земеделието Нихат Кабил и Валери Цветанов от ДПС, допълни Найденов. По думите му трупат се нови факти и документи, с които обвиненията към бившия шеф на горите от БСП Стефан Юруков са се разширили. Надвзетите царски гори не са 4500 дка,  а 16 000, заяви още земеделският министър.
Юридическият екип на земеделското министерство сега работи по териториите около двореца Врана, където бившият премиер Сакскобургготски също е надвзел хиляди декари земи, разкри министърът. 
"Аз не мога да се ангажирам дали ще се отнеме самият дворец Врана. Но имаме в момента спор по отношение на територии, които са около Врана, като ние отново и аз като принципал на това министерство ще защитаваме позицията, че това са държавни земи", каза още земеделският министър.

 У нас
· Сидеров обеща на инвалидите бърз закон за личната помощ
· Масовата корупция в кабинета „Станишев“ лъсна в немската преса
· Волен Сидеров: Какво прави ДАНС по сигнала на АТАКА за Касим Дал и турското разузнаване

По света
· Заради корупция при Станишев, руски спецчасти щурмуваха български имот
· Берлускони защити християнските ценности

Коментари
· Започна почистване на дипломатическите обори

Икономика
Искра Фидосова, зам.-председател на ПГ ГЕРБ: С АТАКА работим конструктивно за интереса на България
ГЕРБ върна доверието на Европа и света към нашата страна

- Г-жо Фидосова, оценките за работата на кабинета на ГЕРБ през изминалите 100 дни варират от "осанна" до "разпни го". Каква е вашето мнение като зам.-председател на ПГ на ГЕРБ?
- Свършихме не малко работа. Започнахме с неща, с които се ангажирахме в предизборната кампания. Това е едно от нещата, които ни отличават съществено от предходни парламентарни мнозинства. Започнахме с ревизия на сделките на кабинета "Станишев", защото когато поемаш нещо - всички трябва да знаят какво си заварил и от там нататък да мерят какво си свършил. Не приемам категорично твърденията, че парламентът бездейства. Парламентарната дейност не е стоенето в залата, натискането на копчета или четенето на популистични декларации, плод на гърчовете от политическа немощ на някои политически партии. Един закон отнема много време. Държа да подчертая, че в ГЕРБ залагаме на качеството, а не на количеството.