"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1221 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/11/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

БРЮКСЕЛ ни хвали за финансовата политика


България ще завърши годината без дефицит, въпреки трудностите. Това става ясно от официален доклад на Европейската комисия. В него се казва, че въпреки трудностите в първите месеци, България заедно с Швеция, Дания, Финландия и Естония, ще завърши бюджетната година без дефицит, съобщи министърът на финансите Симеон Дянков.
В доклада, който е на тема стабилност на публичните финанси, се посочва, че страната ни е единствената държава, която не е заявила дефицит в бюджета за следващата година и ще успее да покрие всички критерии от Маастрихт, каза Дянков.
Октомври е първият месец с балансирано салдо. Балансът се получи главно за сметка на допълнителни приходи - с 55 млн. лева и по-малко разходи с 25 млн. лева, обясни финансовият министър.У нас
· ГЕРБ подкрепи АТАКА за отмяна на закона за мултиплекса
· Сидеров настоя отново за оставката на Гоце

По света
· Окончателно! Румяна Желева е българският кандидат за еврокомисар
· Екзекутираха с инжекция Вашингтонския снайперист

Коментари
· България още страда от травмата на прехода

Икономика
Волен Сидеров: Първанов е пречка за европейското ни развитие
- Г-н Сидеров, премиерът Борисов вече обяви, че ГЕРБ подкрепя искането на АТАКА и ДСБ за импийчмънт на президента. Какви ще са действията ви оттук нататък?
- Мнението на ГЕРБ е определящо за искането на импийчмънт, защото е тяхно основното мнозинство в пленарната зала. Така че, ако юристите решат, че мотивите са основателни, можем да отидем към гласуване на недоверие на президента. АТАКА изказа ясно виждането си за Георги Първанов. Аз продължавам да твърдя, че той е пречка за европейското развитие на България и за този нов етап, който започна с управлението на ГЕРБ - на промяна правила, на търсене на отговорност. Виждаме, че Първанов е пречка за всичко това.