"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1223 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/11/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сидеров и Фини: Моделът Берлускони е добър за България


Наричат ме българския Фини, с тази шега лидерът на АТАКА започна своя разговор с председателя на Камарата на депутатите на Република Италия Джан Франко Фини. "О, тогава сте мой приятел и ще искам да се видим при моето посещение в София", отговори с усмивка Фини. В половин часовата среща в кабинета на председателя Фини в италианския парламент Сидеров изложи своето виждане за политическото пространство в България, за подкрепата си, която дава на управляващата партия ГЕРБ, и за своето положително отношение към модела на управление на Силвио Берлускони в Италия.
Сидеров подчерта, че подкрепата му за Борисов е със стратегическата цел в България социалистите и техните сателити да бъдат трайно отдалечени от властта чрез управление на десноцентристки блок. Фини сподели, че е получил покана от председателката на българския парламент Цецка Цачева да посети България и с нетърпение очаква отново да разговаря с Волен Сидеров.

 У нас
· Борисов: БСП защитава наркобоса Йосич
· Съдят двама ДПС депутати за измами
· Арестуваха протежета на Масларова за кражби от държавен санаториум

По света
· Саркози се обяви против бурките
· Със 100 милиона са се увеличили бедните за година

Коментари
· Стената от безнаказаност на ДПС се пропука

Икономика
· Искат газът да поскъпне с над 18% от Нова година
О.р. полковник Иван Граматиков: Версия, че катастрофа убила Белнейски, излезе още първия ден
Опасявам се, че ще започнат отвличания за смешни пари от 2 хиляди лева

- Одобрявате ли идеята на правителството за промяна в НПК, която да даде възможност на полицаите да свидетелства в съдебна зала, след като преди три години тази възможност им беше отнета. Това ще помогне ли конкретно по делото "Белнейски" например, защото полицаите, озовали се на лобното място на сестрите могат да разкажат интересни подробности по случая?
- Нормално е полицаите да бъдат свидетели, това е една чудесна идея. Униформеният не е лишен от граждански права. Той, както всеки един гражданин може да бъде използван в процеса като свидетел. Моето мнение е, че няма пречки, дори тъкмо обратното, в един момент полицаят може да бъде много полезен по дадено дело. По делото "Белнейски" обаче само със свидетелски показания едва ли би могло да се реши, защото успехът зависи още от работата на местопроизшествието. Когато дойде полицията, тяхното единствено задължение е да оградят мястото и да го запазят от чужди следи и намеса.