"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1224 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/11/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Софиянци избраха Фандъкова за кмет


Кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова очаквано спечели вота за кмет на София. Според данните на социолозите, оповестени веднага след края на изборния ден, за нея са гласували близо 65, 6 процента от столичани, а на основния й съперник Георги Кадиев от БСП доверие са дали само 26,5 процента, показват проучванията на агенция Сова Харис. Според МВМД дамата от ГЕРБ печели дори 67 процента.
Избирателната активност бе около 21 процента-рекордно ниска за местни избори. В сравнение с последните местни избори през 2007 година в края на изборния ден активността стигна до около 33 %.  "На хората тези избори са им малко в повече", коментира неотиването до урните премиерът Бойко Борисов, който гласува в Банкя. Много неща трябва да се развият в нашия град, посочи Фандъкова. Винаги съм мислила, че перспективата за София е в дългосрочен план, а не в краткосрочните решения, категорична бе тя.У нас
· Дипломатите ни в САЩ ровили в боклука за изборните протоколи
· Волен Сидеров: Първанов гради партията си върху останки на БСП

По света
· Световните лидери отложиха сделката за климата
· Независимо Косово гласува за първи път

Коментари
· Тайфунът ДПС опустоши държавните гори и поля

Икономика
Волен Сидеров: Следващата ми цел е международното признание на АТАКА

- Г-н Сидеров, как оценявате поведението на Георги Първанов през изминалата седмица?
- В последните години Георги Първанов действаше като политически интригант спрямо партията, която го създаде. Явно, че амбициите му са върху останките на БСП да гради политически проект за нова партия. Георги Първанов положи усилия да разбие собствената си партия - припомнете си конфликта на президента с лидера на БСП Сергей Станишев. Това беше период, в който Първанов насърчаваше определени кръгове на "Позитано" 20 срещу други.  Вторият мандат на Първанов свършва след две години и е логично той да има политически амбиции. Друг е въпросът, че когато си държавен глава, не можеш да подчиняваш поста си и властта, която имаш, на някакви политически партийни проекти, защото по този начин категорично не си надпартиен държавен глава. При Първанов липсата на надпартийност се наблюдава доста отчетливо. Поведението му през последно време, което е по-скоро поведение на дребнаво заяждане, отколкото на държавен глава, който трябва да бъде над партизанските битки и ежби, показва, че той определено се движи към създаване на политически проект. Мнението на АТАКА е категорично: президентът трябва да подаде оставка.