"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1225 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/11/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Десните разгромиха БСП в София


ГЕРБ, АТАКА и сините постигнаха убедителен резултат на изборите в неделя, когато подкрепяната от тях кандидатка за столичен кмет - Йорданка Фандъкова, разгроми кандидата на БСП Георги Кадиев. Според последните данни на ЦИК Фандъкова е предпочетена от 66,23% от гласувалите в София, а Кадиев - от около 27,71 %.
"Целта на кметските избори в София, която АТАКА и Синята коалиция си поставиха заедно с ГЕРБ, е постигната", коментира резултатите лидерът на АТАКА Волен Сидеров. "Тази цел беше пълен и чувствителен разгром на БСП и да не се позволи да се стигне до балотаж. Аз съм радостен, че победата на г-жа Фандъкова е толкова убедителна и съм убеден, че АТАКА ще работи с новия кмет ясно, точно, лоялно, коректно и конструктивно", каза още Сидеров.
На трето място в София се нарежда човекът на РЗС арх. Павел Попов с малко под 2,82%. Всеки един от останалите 15 кандидати е получил под 1% от гласовете. Според социолозите Фандъкова е подкрепена от 70% от избирателите на АТАКА. Движещата сила на нацията гласува за нас, отбеляза в изборната нощ на пресконференция Бойко Борисов. Той благодари на АТАКА и партиите от формата ЕНП за подкрепата. "Когато трябваше да смачкаме Доган, народът се вдигна и излезе да гласува, а сега трябваха толкова избиратели, че да не се ходи на балотаж и да се харчат парите на данъкоплатците", отбеляза премиерът.

 У нас
· БОЙКО БОРИСОВ: Подкрепяме Македония за ЕС само ако спазва добрия тон

По света
· Управляващите спечелиха местните избори в Косово
· ЕС иска обща армия

Коментари
· СерГЕЙ да си нахлузва нашийника и да скимти пред Азер и Вигенин

Икономика
· Българските деца са най-бедните в Европа
Д-р Лъчезар Иванов, зам.-председател на НС: В 41-вото НС виждаме една нова АТАКА - делова и точна
ГЕРБ не е доволна от бюджета, но това е, с което разполагаме

- Г-н Иванов, как коментирате поведението на президента от миналата седмица?
- Всяка институция в България трябва да отговаря за действията си и за поведението си. Изказването на Първанов спрямо правителството и изпълнителната власт надхвърли добрия тон. Още повече че президентът  никога не е отправял такива остри критики към кабинета "Станишев", защото той беше бащата на тройната коалиция, управлявала с мандата на Ахмед Доган. Добре е обаче г-н президентът да не забравя, че вече не управлява тройната коалиция и че не може да размахва пръст, както се опитва да прави в момента. Добре е и занапред да не го прави.