"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1228 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/11/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ЕК ни пуска по ФАР 82,5 МИЛИОНА евро


Европейската комисия (ЕК) разреши на България да плаща с пари от държавния бюджет проекти по предприсъединителната програма ФАР, които бяха блокирани преди година. През 2010 г. Брюксел ще възстанови изразходваните средства от бюджета на ЕС. Разбира се, след като провери за коректността на бенефициентите и не открие нарушения.
Според премиера Бойко Борисов ЕК е спряла парите на предишните управляващи, но ги е пуснала на ГЕРБ и така е дала изключителен политически тласък на кабинета.
Почти 180 млн. лв. свежи пари ще влязат в държавата, прогнозира още Борисов. По думите му заради некадърното управление в миналото България ще получи едва 82,5 млн. евро независимо, че има право на над 320 млн. евро.
През юли 2008 г. Еврокомисията блокира над 500 млн. евро от програмата ФАР, предназначени за България. Като причина ЕК посочи "слабости в контрола на две от агенциите, управляващи програмата" - към регионалното и към финансовото министерство. 220 млн. от тях са безвъзвратно изгубени за страната ни.У нас
· Бутат и клуба на Юзеирови след турския паметник
· Волен Сидеров:С отказа от дебати опозицията призна, че няма какво да каже

По света
· Рекорден брой самоубийства в американската армия
· Удължават срещата на ЕС докато не се избере президент

Коментари
· БСП призна, че по-добър бюджет е невъзможен

Икономика
· Цялата здравна вноска от 8% отива за лечение
Георги Апостолов, шеф на младежката организация на АТАКА в Костенец: Оставам в България, за да работя за АТАКА
Младите са националисти, защото искат да имат бъдеще в родината си

- Г-н Апостолов, защо младите атакисти от Костенец ви избраха да ръководите организацията им?
- Гласуването беше единодушно, нямаше други кандидати и всички казаха в един глас, че искат аз да съм отговорник. От три години съм в партия АТАКА, симпатизант съм от още повече. Аз съм първият младеж, постъпил в организацията и съм касиер в АТАКА-Костенец. Работех наравно с ръководството и изглежда всички оценяват това.
- Колко сте и всички ли са така млади като вас?
- Сега сме 11 човека, но ще се увеличим след време, защото при нас има и много, които още не са навършили 18 години и все още не могат да членуват. Така че след година - две ще станем повече.