"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1229 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/11/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Спецекипи разследват имотите на Доган


Започва ново разследване на имотите на ДПС и тези свързани с името на Ахмед Доган. Разрешение за новото разследване е дадено лично от премиера Бойко Борисов. То ще се извършва от спецекипите между ДАНС, МВР и Вътрешното министерство. Те трябва да разкрият откъде са дошли парите за имота и сградата в родното село на Ахмед Доган - Дръндар. От събраните до момента в комисията за противодействие на корупцията материали се виждало, че лидерът на ДПС е подписал през 2002 г. собственоръчно договор за покупко-продажба на имота в Дръндар за 18 360 лева, който е декларирал едва през 2008 г.
Междувременно български компании алармираха, че турски фирми фантоми са точили европари от България по престъпна схема. Далаверата вървяла по време на управление на тройната коалиция, твърдят представители на старозагорския Холдинг "Загора". При изграждането на пречиствателната станция на Стара Загора в периода 2006-2008 г. турската фирма "Интер иншаат ве префабрик" завлякла редица старозагорски фирми с  над 1 милион лева.
 


У нас
· Турски фирми източвали европари от България
· Димитър Стоянов окончателно осъди Олимпи Кътев за обида
· ДАНС и данъчните погват отново имотите на ДПС

По света
· Рейтингът на Обама падна заради войната в Афганистан
· Вероятният президент на ЕС твърдо против турското членство

Коментари
· Само закон ще озапти циганските изтъпления

Икономика
· Симеон Дянков: По-ниски лихви за студентите-отличници
ВОЛЕН СИДЕРОВ: В Италия приемат АТАКА като нормална европейска партия
Създаването на дясноцентристки и левоцентристки блок в България ще направи управлението стабилно и предвидимо
- Г-н Сидеров, споделете впечатленията си от срещите, които осъществихте при посещението си в Италия като шеф на Комитета за приятелство между Италия и България в 41-то Народно събрание?
- Бях в Италия по покана за един интерпарламентарен форум по проблемите на изхранването и глада в света в рамките на една програма на ООН. Форумът беше на две нива - парламентарно в петък и правителствено в понеделник. На правителствения форум България бе представена от министъра на земеделието г-н Найденов.
Винаги съм твърдял, че Италия, в която Силвио Берлускони направи нещо невероятно, предлага модел, който може да се приложи в България. Ще направя едно кратко историческо встъпление. След Втората световна война Италия е доминирана от левите. Там има много силна комунистическа партия, пряко финансирана и поддържана от Москва. И през следващите 40-50 години, основният проблем на дясноцентристкото пространство е то да се обедини и да измести от властта левичарите. Това става чак при Силвио Берлускони, който през 1994 г. създаде партията Форца Италия.