"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1230 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/11/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Турски консорциум мами МОСВ и община Балчик


Турският консорциум "Илджи Хидротек" е нарушил българските и европейските норми за строителство на обекти по програмата ИСПА. Това съобщи Валентин Николов, депутат от АТАКА по време на парламентарния контрол вчера. Без да има право, консорциумът сключил договор с подизпълнител - "Гемстрой" ООД, собственост на турски граждани. Дружеството на свой ред се е споразумяло с други 10 фирми, на които не платило за свършената от тях работа. Независимо че имал да получава 600 хил. евро от "Илджи Хидротек", собственикът на "Гемстрой" - Мурат Тунч, продал фирмата си на циганина Асен Асенов. Освен че завлякъл фирми, турчинът ощетил държавния бюджет с 400 хил. лв. за ДДС, обяви от парламентарната трибуна Николов.
"МОСВ ще предостави цялата документация, необходима за това разследване. Министерството ще окаже и необходимата експертна помощ, защото проектът е закъснял", заяви екоминистърът Нона Караджова. Тя беше принудена да отговаря за далаверите, които са извършени от предшественика й Джевдет Чакъров от ДПС.

 У нас
· Реч на Волен Сидеров разтрепери БСП депутати
· Прокуратурата обвини Николай Цонев, ощетил армията с 12 млн. лева

По света
· Траян Бъсеску фаворит на изборите в Румъния
· Британска баронеса стана външен министър на Евросъюза

Коментари
· И последният остатък от турско-червения режим ще си отиде

Икономика
Д-р Костадин Шахов, кмет на Враца: Ще намаля безработицата, като подкрепя местните фирми
Фактът, че БСП получиха само 4000 гласа на изборите говори, че те вече нямат политическа подкрепа в града

- Как се чувствате след категоричната изборна победа във Враца?
- Ами от една страна се чувствам удовлетворен от резултата, който се получи, но от друга страна се чувствам притеснен от ниската избирателна активност. Това ме смущава, защото говори, че голяма част от врачани не изпитват желание да изберат своя градоначалник, което значи, че повечето граждани искат да се абстрахират от политиката, може би защото не са удовлетворени от това, което им е давано досега.
- А доволен ли сте от завоювания вот - този, който ви дадоха хората, които излязоха да  гласуват?
- Разбира се, че съм доволен. Получих почти 60% подкрепа. Това е доста изразителна цифра и явно е отражение на мнението на мнозинството от избирателите.