"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1231 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/11/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце лапнал 3000 дка от заменки?


И Гоце се е облагодетелствал от заменки на земя, съобщи за АТАКА отлично информиран източник, близък до следствието в Добрич. Срещу раздробени парцели в Пернишко за по 20-30 лв. на декар той се е сдобил с 3000 дка първокласни държавни ниви в Добруджа. Апетитните парчета земя се намират в селата Спасово и Хлебарово. Цената им е около 500 лв. за декар.
За да бъдат заметени следите, заменките са направени от името на фирма. Следствието в Добрич се добрало до информацията за тях и е започнало проверка кой стои зад сделката. В момента това е най-тайната проверка, извършвана в България. Следователите не позволяват да изтече информация кое е дружеството, играло от името на президента.
Заменките са направени заради гарантираната субсидия, която собствениците и арендаторите на обработваеми земи ще получават от Европейския съюз и от правителството, твърди източникът на вестника.
Междувременно стана ясно, че Гоце и неговата администрация струват на българските данъкоплатци по 200 хил. лв. всяка седмица. Бюджетът на президентството за 2009 г. е 7,150 млн. лв. Държавният глава не е разпоредил да бъдат направени 15-процентни съкращения, каквито бяха извършени във всички министерства и ведомства след смяната на правителството на тройната коалиция от ГЕРБ.У нас
· Волен Сидеров: Фирми от обръча на ДПС източили 15 милиона лева от община Арда

По света
· Румъния решава съдбата си на президентски избори
· Икономисти скочиха срещу данъчните реформи на Меркел

Коментари
· Бюджет 2010 е бюджет на печалната равносметка

Икономика
· България може да избегне санкцията от ЕК за боклука
Петър Хлебаров, депутат от АТАКА: АТАКА е във възход. Откриваме нови клубове в турските региони

- Г-н Хлебаров, какъв беше поводът за вашето посещение в Атон преди няколко дни?
- На 15 ноември всяка година в Атон се провежда храмов празник на манастира "Св. Георги Зограф", т. нар. Малък Свети Георги. В процеса на организация се разбра, че депутати от останалите парламентарни групи няма желаещи да посетят манастира на този празник. Така се оказа, че само депутати от АТАКА съставляват официалната делегация на България за празника. Ръководител на групата беше зам.-председателят на парламента Павел Шопов, с нас беше и колегата Камен Петков, който е член на Комисията за вътрешен ред и сигурност. Аз съм на 27 години и за първи път имах такава невероятна възможност - да посетя Българския Ерусалим, затова впечатленията ми от посещението там са твърде емоционални. Но така е с всеки православен християнин, който има този шанс.