"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1232 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/11/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Само АТАКА качва доверие


АТАКА е единствената партия в България, която качва доверие, а Волен Сидеров е единственият лидер на партия у нас, който увеличава влиянието си през последния месец. Това показва последното изследване на социологическата агенция "Галъп интернешънъл". Ако изборите са през ноември, 6% бих гласували за партията на Волен Сидеров, което е с два процента повече спрямо данните за октомври на НЦИОМ и с процент повече, спрямо тези на "Галъп" за миналия месец. Доверието към лидера на партията Волен Сидеров пък скача на 17 пункта, твърдят социолозите от "Галъп".
Покачването на доверието  в АТАКА е доказателство за правилната политика на партията за подкрепа на кабинета на Бойко Борисов, както и  конструктивното поведение на националистите в парламента. Докато АТАКА качва доверие, други партии като РЗС и Синята коалиция няма да влязат в следващия парламент, ако изборите са днес, показва изследването. Тотален срив има в подкрепата за БСП, като за нея биха гласували не повече от 13% от избирателите.

 У нас
· Над 25 млн. лв. за болни деца стоели неизползвани
· Милиард и половина годишно взели от рушвети бившите министри

По света
· Румънците гласуваха за по-малко депутати
· Британци и американци в Ирак не могат да се понасят

Коментари

Икономика
· Прокуратурата разследва тайния договор за фискалния резерв
Волен Сидеров: НСО трябва да мине под контрола на правителството
Българското общество не знае какво заплашва Ахмед Доган и защо държавата харчи толкова, за да го пази
- Г-н Сидеров, в парламента вие попитахте кой и защо пази Ахмед Доган, след като той дори не влиза в парламента. Получихте ли отговор?
- Това е тема, която се поставя от години. Сега вече в това Народно събрание, това се промени. В Комисията по външни работи беше поканен за изслушване шефът на НСО генерал Димитров. Попитах го пряко, директно: "От какво пазите Ахмед Доган, вече толкова години?" Знам, че той има усилена охрана от НСО плюс някаква частна охрана. Може би все още го пазят и части от Жандармерията на МВР. Тоест от години се изсипват държавни средства за охрана на Ахмед Доган и то много. Генерал Димитров не можа да ми отговори на този въпрос, т.е. не искаше да ми отговори. Той каза, че това било секретно, тайно. И въпросът остана да бъде изяснен при може би нова позиция за НСО. Според мен това звено или служба трябва да се престуктурира. В момента то е подчинено само на президента. Това не може да бъде нормално, защото президентът има представителни функции. Той по-скоро е представителна фигура. Не може да има на подчинение цели две служби - НСО и външното разузнаване. Според моето виждане НСО трябва да бъде към правителството - като охранителна агенция или служба. А разузнаването със специален закон да бъде конструирано като отделна агенция и да е под контрола на парламента.