"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1234 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/11/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Петков и Нинова в тефтера на Красьо


Имената на депутатите Румен Петков и Корнелия Нинова също са в телефонния указател на Красьо. Новината съобщи вчера в парламента Волен Сидеров. От указателя става ясно, че Черничкия е бил близък с Румен Петков, тъй като бившият вътрешен министър фигурира в тефтера му с цели 3 GSM-а. Над 10 пък са телефонните номера, свързани с Касим Дал. Корнелия Нинова е вписана с двете си имена в тефтера на Красьо.
Красьо е обвинен за лъжесвидетелстване. Срещу него се води и разследване за дейността, с която се занимава. За Черничкия се знае, че е уреждал назначения по върховете на съдебната власт срещу огромни суми и контролирал повече от половината членове на ВСС. Сред най-близките му политици са Милен Велчев и Касим Дал. Черничкия е разговарял и с Кирил Добрев от БСП, Лютфи Местан от ДПС и депутати и съветници, близки до Първанов. 

 У нас
· Съкратиха срока за връщане на ДДС

По света
· ЦРУ преговаря тайно с хора на Саддам
· Димитър Стоянов: България трябва да има единна позиция за кандидатките за членове на ЕС

Коментари
· Как да превърнем пицатa на Дянков в балканска погача

Икономика
· Още 806 млн. лв. влизат в бюджета за здраве
Огнян Стоичков, председател на комисията по образование в НС: Народът да избира магистратите, а не Красьо по телефона
Не може българският гражданин да гласува за общински съветници, а да няма право на глас за председателя на окръжния съд
- Адвокат Стоичков, запознахте ли се вече с промените в Наказателно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс, както и с предложенията за промени в Закона за съдебната власт, депозирани от правителството?
- Да, в четвъртък промените в тези закони ще се гледат на първо четене в правната комисия. Аз не съм член на тази комисия, но ще отида като юрист със скромния 16-годишен опит, който имам в тази материя. С колегата ми Явор Нотев държим постоянна връзка. Проблемът, който се поставя от Министерството на правосъдието, е сериозен с оглед по-голяма дисциплина и респективно по-ефективен и бърз наказателен процес. Затова настояват както  българските граждани, така и европейските партньори. Но за нас специално от АТАКА проблемът е по-комплексен. Той трябва да се обвърже и с кадровата политика на съдебната власт, защото строгостта на закона сама по себе си не решава проблема, ако тези, които прилагат закона, не са с необходимия морал и необходимите професионални качества.