"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1235 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/11/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Черничкия уредил авер с държавна поръчка за 3,4 милиона


Красьо Черничкия уредил авер с държавна поръчка за 3,4 млн. лв. от Стопанската академия в Свищов. Това стана ясно от справка в правителствения сайт за обществени поръчки. Парите са отпуснати без търг или конкурс от ректора на академията Величко Адамов. Сумата е дадена на фирма "Билд Инвест" за ремонт на общежитие на ВУЗ-а. Собственикът й Валентин Стоев има общо дружество с Красьо - "Екоенерджи". Цената на квадратен метър на ремонта излиза по-скъпо от строителството на нова сграда, твърдят колегите на Величко Адамов.
Името на Адамов бе открито в телефонния указател на Красимир Георгиев, който "Атака" публикува вчера. В него баха открити имената Румен Петков, Корнелия Нинова, Кирил Добрев от БСП, Касим Дал, Лютви Местан от ДПС, Милен Велчев от НДСВ и други. Проверка на "Атака" показа, че Величко Адамов е участвал в компания, която е свързана с офшорна фирма. С колеги е създал офшорна империя.
Данните сочат, че Величко Адамов също така е опитал да измами Комисията за финансов надзор. Той е искал да вземе по-голям процент от "ДЗИ - пенсионно осигуряване" АД и да го контролира.  
 У нас
· Резнаха облекченията за лобито на ДПС в хазарта
· Проверяват имотите и фондациите на Доган

По света
· Фармацевтични фирми създали истерията със свинския грип
· Обмислят Румяна Желева да ръководи правосъдието в ЕК

Коментари
· Набедени „учени“ правят метани пред Високата порта

Икономика
Волен Сидеров: Президентска партия няма бъдеще
Първанов е човек, който не политическа формация, а дори и екскурзия до Витоша не може да си организира сам
- Г-н Сидеров, започна ли атаката на Георги Първанов срещу Бойко Борисов и десницата?
- Забелязват се външни проявления, но този сблъсък тече подмолно от доста време. За мен са доста нелепи, да не кажа смешни, изявите на Георги Първанов в едно западащо шоу, като това на Слави Трифонов. Трябва да чакаме да се появи при Азис и още някои подобни вечерни програми. Това е нелепо, защото президентът по конституция има възможност за обръщения по държавната телевизия. Да отиде точно в едно поръчково западащо шоу означава, че не е уверен в себе си и търси предварително платената поръчка, защото в Шоуто на Слави Трифонов никой не се появява без платена поръчка. Самият Трифонов не ходи до тоалетната, без да му платят.
Нападките срещу кабинета са не само нелепи и неадекватни, но и много некоретни, защото един държавен глава не може да напада собственото си правителство. Ако е истински, се възприема за такъв. В случая държавният глава се проявява само като партиен активист на БКП/БСП, като агент на ДС,  какъвто е. Ще отворя една скоба, за да кажа, че продължавам да смятам за необходима една промяна в българската конституция, според която агенти на ДС и други спецслужби няма да могат да заемат поста президент, премиер или председател на парламента.