"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1236 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/11/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ВСС трябва да подаде колективна оставка


"Висшият съдебен съвет в досегашния си състав не работи за доброто на България. Най-добре е членовете му да подадат колективна оставка." Това предложи вчера в парламента Волен Сидеров и призова да се наложи мораториум върху назначенията на съдии и прокурори, докато не се реформира съдебната система. "Аферата с Красьо показа цялата корумпираност на съдебна система, а това е много малка частица от пълната истина", категоричен беше лидерът на АТАКА. Той предложи пълна промяна на философията в съдебната система: въвеждането на съдебното жури и избираемост на магистратите. "Имаме не само парламентарно, а конституционно мнозинство, с което да извършим революция в съдебната система. Хора като Красьо трябва да бъдат в затвора, а не да са фактори в българската политика. С един европейски Наказателен кодекс виновниците за грабежа на България ще бъдат не на трибуната в парламента, а в модерно обзаведените затвори, построени от новия кабинет ", заключи Сидеров.

 У нас
· Съпругът на Масларова въртял далавери с „Марица-Изток 2“
· Погнаха „Мапа Дженгис“ за дискриминация на наши работници
· АТАКА взриви Босилеград с шествие срещу Ньойския договор

По света
· Димитър Стоянов пред Европарламента: ЕК да отпусне по-големи квоти за българското земеделие
· Желева ще се грижи за външната политика на ЕС

Коментари
· Европа очаква от нас бърза съдебна реформа

Икономика
Директорът на Центъра за религиозни изследвания д-р Десислава Панайотова:Сектите набират жертви с безплатни курсове по английски
Необходим е нов държавен орган, който да следи отблизо религиозния живот в България

- Д-р Панайотова, как оценявате искането на партия АТАКА да се направи пререгистрация на вероизповеданията у нас като част от мерките за борба с дейността на сектите?
- Считам, че това искане отразява отношението, което преобладава в българското общество и което се базира на сериозни основания. Първо, религиозният живот в България е изпъстрен с фрапиращи случаи на злоупотреба с доверието, имуществото, религиозните чувства и даже с живота на много хора от страна на регистрирани и нерегистрирани религиозни общности и най-вече на техните безскрупулни духовни водачи. Второ, трябва да бъде отчетена разликата между "религиозна група", "сдружение на религиозна основа" и "вероизповедание". Религиозната група може да бъде общност с устойчиво или крайно непоследователно учение, в което да се лансират общественополезни идеи или пък послания, заплашващи националната сигурност. Сдружението на религиозна основа може да бъде организация с идеална или не толкова идеална цел, общност, която се прикрива зад определена културна, социална, екологична или образователна дейност с единствената цел - привличане на нови членове и усвояване на средства.