"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1238 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/12/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Прокурори нищят далавери в Стопанската академия в Свищов


Окръжната прокуратура във Велико Търново започна проверка на Стопанската академия в Свищов заради неизгоден банков депозит, от който висшето училище е ощетено с 50 000 лв.
През 2007 г. на срочен влог са били внесени 2,5 милиона лева собствени средства на академията, при лихва 2,5%. По същото време лихвеният процент е бил почти два пъти по-висок - 4,5 %. Така през 2008 г., когато контрактът е приключил, вузът се е оказал с вреда от 50 000 лева.
Далаверите в академията лъснаха след скандала с Красьо Черничкия, който въртял бизнес с ректора на висшето училище доц. Величко Адамов.
Черния прикривал финансови нарушения на ректора на Стопанската академия в Свищов доц. Величко Адамов, твърдят преподаватели в учебното заведение. Името на Адамов бе открито в телефонния указател на Красимир Георгиев. Там бяха и имената на Румен Петков, Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Касим Дал, Лютви Местан, Милен Велчев, разкри лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

 У нас
· Хванаха фолкпевици, укривали данъци
· Международни експерти дадоха висока оценка на БАН

По света
· И Франция готви забрана на минаретата
· Нов взрив срещу руски влак

Коментари
· Гоце си прави партия с държавни пари

Икономика
Евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов: Истинските българи никога няма да забравят жертвите в Батак
Една от ползите ни като членове на ЕС ще бъде връщането на Западните покрайнини

- Господин Стоянов, АТАКА в специална декларация поиска земите, откъснати от Ньойския договор от нашите територии да бъдат върнати на страната. Смятате ли, че е уместно като страна-членка на Европейския съюз да имаме такива претенции?
- Аз смятам, че именно страна-членка е уместно да има такива претенции. Още миналата година за 89-годишнината от договора внесохме декларация в този дух направо в представителството на Европейската комисия в София. Това показва, че смятаме този въпрос за много важен, дългосрочен от гледна точка на влиянието на България в Европейския съюз. От решаването му България може да има реална полза за присъединяването си към ЕС. Аз смятам, че откъсването на Западните покрайнини от България преди 90 години е направено единствено и само с цел да бъдат стъпкани  българските успехи срещу сърбите във войната. Мисля, че е нормално като затвърждаване на добросъседските отношения тази неяснота от миналото да бъде изчистена с един правен акт, с който тези земи да бъдат върнати обратно в България. Още повече, че те са една тежест за Сърбия, там не е инвестиран нито един динар. Районът е най-изостаналият икономически, за него не се полагат никакви грижи. С решаването на въпроса хем ще се подобри състоянието на хората, които живеят там, хем България ще има едно наистина благосклонно отношение към Сърбия от гледна точка на нейната бъдеща европейска интеграция.