"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1239 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/12/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Посланикът ни в САЩ даде оставка


Посланикът на България в САЩ Лъчезар Петков е подал оставка, съобщи във вторник президентът Георги Първанов след разговори с председателя на НС Цецка Цачева. Борисов се присъедини към разговора на двамата в последните 15 минути. Оставката на Петков идва почти 3 седмици, след като посланикът ни в Турция Бранимир Младенов подаде своята. Гоце веднага обеща да подпише указ за освобождаването им. Искането за отзоваването на двама дипломати дойде след разследване на парламентарната комисия за изборните нарушения, оглавена от известния юрист Явор Нотев от АТАКА.
Срещата между Цачева и Първанов вчера, към която изненадващо се присъедини и премиерът, бе по повод изявлението на президента, че може да наложи вето заради премахването на данъчните облекчения върху ипотечните кредити на младите семейства. Тази опасност отпадна, когато премиерът лично настоя премахнатият текст да бъде върнат. Вчера Гоце клекна за бюджета, като обяви, че няма намерение да налага вето и призна, че правителството се ползва с огромна подкрепа сред обществото.
 


У нас
· Гладна стачка заради орязани заплати в „Мапа Дженгиз“
· Вуйчото на Азис изнудвал човек на Етем за 250 хил. евро

По света
· Европа вече има конституция
· Италия иска кръст на знамето си

Коментари
· Поредно салтомортале на Р. Овч. ще предизвика нови скандали в БСП

Икономика
ВОЛЕН СИДЕРОВ: С предаването “АТАКА” телевизия СКАТ стана наистина известна
Разривът на телевизията с АТАКА е бил подготвян много преди изборите на 5 юли
- Г-н Сидеров, какво ви доведе в Бургас?
- Открихме нашия нов клуб в града. В центъра на Бургас, на ул. "Свети Климент Охридски" № 3, функционира нов, много красив, много добре уреден клуб на партия АТАКА. Трябва да отбележа, че за първи път от четири години ние имаме клуб, и то в центъра на Бургас!
- Защо досега не беше открит такъв клуб - вие сте парламентарно представена партия?
- Да, като такава имаме право и възможност за това, и доколкото зная, кметът на Бургас е предоставил подобно помещение на ул. "Александровска" в центъра, но то е било отказано от Валери Симеонов, който тогава беше председател на групата на АТАКА и дълго време председател на общинския съвет. Защо е отказал, той трябва да отговори. Вероятно е гледал ревниво на отварянето на клуб като на възможност партията да се развива по път, излизащ извън рамките на неговото попечителство.