"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1240 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/12/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

70 милиона лeвa повече в бюджет 2010


"Вие не разбирате и от бюджет." С тези думи към Сергей Станишев вчера зам.-председателят на НС от АТАКА Павел Шопов разкритикува оценката на бившия премиер за бюджет 2010 г., който се гледаше на второ четене. "Вашата оценка за "дефицитен бюджет" не нито икономическо, нито финансово, нито научно понятие. Вие не разбирате от бюджет, тъй като вашият бюджет в последната година се оказа провален бюджет", заяви Шопов.
Над 7 часа посветиха депутатите на второто гледането на бюджета. "БСП и ДПС приключиха с периода на окайване, че били лишени от дебати. Сега, когато се гледа за втори път бюджетът, в залата присъстват 7-8 депутати от ДПС и 10-12 от БСП", коментира от парламентарната трибуна зам.-председателят на парламента Павел Шопов. За началото на дебата в парламента дойде премиерът Бойко Борисов, а в залата следеше дебатите финансовият министър Симеон Дянков и зам.-министри от кабинета.


У нас
· Рейтингът на България скочи от „отрицателен“ на „стабилен“
· Емел Етем източила 800 хил. лeвa с фалшива буря

По света
· Либия осъди швейцарци след референдума за минаретата
· Чеченски емир пое отговорност за атентата с руския влак

Коментари
· Европейски вълнения в балканска България

Икономика
· Огнян Стоичков: Няма икономика без наука, а тя се прави в БАН
Йордан Йорданов, отговорник на НМО АТАКА във Варна: Историята доказва, че страната ни е била империята на духа

- Г-н Йорданов, вие обявихте от страниците на в. "Атака", че организирате исторически лектории. Каква е целта на това необичайно за една младежка партийна структура начинание?
- След 1990 г. необременени от чужди зависимости български изследователи преоткриват древната ни история. Запознавайки се с техните изследвания, които влизат в пълно противоречие с официалните исторически тези, ние от НМО АТАКА-Варна решихме да организираме няколко тематични лектории за изясняване на тези въпроси. Срещнахме пълна подкрепа от г-н Волен Сидеров и секретаря на НМО АТАКА Деница Гаджева.