"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1242 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/12/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Яне Янев остана без група в парламента


Яне Янев остана без група в парламента, след като зам.-председателят на РЗС Марио Тагарински го напусна вчера. Групата на Янето се крепеше на магия, защото наброяваше едва 10 души. Тагарински е депозирал вчера  заявление до председателя на парламента Цецка Цачева, с което уведомява, че на основание чл. 16 ал. 3 от Правилника за дейността на Народното събрание (ПДНС) напуска Парламентарната група на "Ред, законност, справедливост". Тагарински беше министър на държавната администрация в кабинета на Иван Костов и депутат от ОДС в предишния парламент. Няколко дни поред Янето бе силно изнервен в пленарна зала и сътвори няколко ялови скандала, само и само да не подкрепи бюджета на кабинета. В четвъртък лидерът на РЗС беше отстранен от заседание от председателката на НС Цецка Цачева заради обида на институциите.
"Яне Янев не може да разчита вече на информация от ДАНС, Това води до изнервеността му." Това заяви вчера по БНТ вътрешният министър Цветан Цветанов. Според Цветанов истерията на Янев идва от факта, че преди дни ДАНС напусна зам.-шефът на агенцията Николай Методиев, който заедно с Алексей Петров са сочени като близки на лидера на РЗС. Според него така секва кранчето на Янето за лична PR-реклама чрез изнасяне на секретна информация в публичното пространство. Ден преди разпада на РЗС от Янето се отрече и неговият ментор Алексей Петров, който в интервю за "168 часа" заяви, че възнамерява самостоятелно да се включи в политиката. У нас
· Прокуратурата проверява как Ковачки прилапа Топлофикация-Перник
· АТАКА спира заменките по Черноморието

По света
· Американците не искат САЩ да бъде световен полицай
· Проверяват княз Кирил за 3 млн. евро, с които купил имението в Майорка

Коментари
· Грипният „мор“ е измислица на фармацевтичните компании

Икономика
Борислав Стоянов, депутат от АТАКА: Съдебната реформа на АТАКА ще ни спаси от лобисти като Красьо

- Какво ви накара да проследите случая с лобиста в съдебната система Красьо Черничкия и неговите връзки със Стопанската академия в Свищов?
- Аз съм избран като водач на листата на АТАКА от 4-ти многомандатен избирателен район, където попада и Свищов. Още в първите дни след парламентарните изборите получих сигнали в отворената от мен приемна за граждани в Свищов, че в Академията се въртят страхотни далавери. Пръв подаде сигнал членът на АТАКА и преподавател в Академията Калин Костов.