"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1244 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/12/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ДПС-депутати на съд за измами


Прокуратурата повдигна обвинения срещу двамата ДПС-депутати Гюнай Сефер и Митхат Табаков за фалшифициране на документи. Магистратите бяха категорични, че става дума за документна измама в особено големи размери и представляваща особено тежък случай. Измамите си двамата извършвали, докато Табаков е бил кмет на Дулово. За престъпленията си народните представители, които вече са без имунитет, ще бъдат изпратени на съд. И на двамата ДПС-депутати е забранено да напускат страната. Наложена им е също така мярка за неотклонение "подписка".
Сефер и Табаков са разследвани и предадени на прокурори от специализираните екипи, които проверяват за престъпления хора от високите етажи на властта, съобщиха от ВКП. Обвиненията към Сефер и Табаков са за тежки нарушения при провеждането на обществени поръчки за изграждане на път и на канализационни системи. На Табаков е повдигнато обвинение и за още една документна измама в особено големи размери. Скандалът с двамата народни представители гръмна в средата на миналия месец, след като главният прокурор поиска имунитетите им за източване на милиони левове от бюджета.

 У нас
· Корупцията у нас намалява
· Спряха строеж на сектантски храм след протести на АТАКА

По света
· Фотофиниш на изборите в Румъния
· Македония бави делото „Илинден“

Коментари
· Догановата шайка се сниши, за да избегне възмездието

Икономика
· Трайно безработните ще се трудят 15 дни в месеца
Калина Крумова, депутат от АТАКА: Фирми около Масларова са източвали „Марица-изток“
АТАКА няма да позволи парите за работниците да отиват в джобовете на бившите управляващи

- Г-жо Крумова, по време на парламентарен контрол ваш въпрос към министъра на транспорта Трайчо Трайков "взриви" самодоволството на бившия социален министър Емилия Масларова. 
- Целта ми не беше да атакувам бившата социална министърка. Интересувах се от избора на почивни станции и хотели, където ТЕЦ "Марица-изток 2" изпраща служителите си, на какъв принцип се назначават нови служители в "Мини Марица-изток", как се възлагат договори за ремонт. В тази връзка изскочиха данни за сериозни финансови злоупотреби, свързани със съпруга на Емилия Масларова - Антон Масларов. Оказа се, че той е изпълнителен директор на бившата фирма "Лена", сега "Констръкшън енд Рипеър", която е тясно свързана с ТЕЦ-а и мините. Отговаря на телефона на хотел "Армира", където изпращат за рехабилитация работещите в ТЕЦ-а срещу допълнителен платен отпуск от 5 работни дни, а предприятието покрива all inclusive обслужването от 760-800 лв. Министър Трайков обясни, че изборът на базите, сред които е и "Армира", не е бил подлаган на обсъждане на заседание на съвета на директорите. Факт е също така,  че споразумението между двете страни е сключено, без да са спазени правилата за възлагане на обществени поръчки.