"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1246 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/12/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Спират вноса на турски работници


Кабинетът отряза вноса на чужди работници у нас. Министърът на труда и социалната политика ще може да ограничава достъпа на чужденци до определени професии, когато равнището на безработица в съответния бранш се е увеличило с повече от 0.5 процента за месеца, предхождащ искането за разрешение за работа, подавано от работодателите. Това предвиждат промени в Наредбата за условията и реда за издаване на разрешения за работа на чужденци в Република България.


У нас
· Президентски сценарий цепи ДПС и ГЕРБ
· Свалиха Масларова, БСП бойкотира парламента

По света
· Кипър блокира Турция в преговорите за членство с ЕС
· Норвежците бесни на Обама заради кратка визита в Осло

Коментари
· Новият български премиер обяви война на корупцията

Икономика
Депутатът от АТАКА Огнян Стоичков: Политическото номадство няма място в парламента
- Господин Стоичков, вие бяхте във временната комисия по съставяне на правилник на парламента, когато сте обсъждали всякакви хипотези и възможности за това как трябва да изглеждат парламентарните групи. Как ви се струва прецедентът да се тръгне към промяна броя на депутатите, необходими за съществуването на една група?
- Прецедентът, според мен, не би следвало да стане факт, тъй като правилата са изработени при консенсус. За тяхното приемане гласуваха и представителите на РЗС. Правилата са такива, за да бъдат константни и непроменливи към конюнктурата - поне 10 депутати са нужни за да съществува парламентарна група. Считам, че са добри и не следва да се коригират спрямо конкретни ситуации.