"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1247 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/12/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Иде разцепление в червените редици


Червени депутати са готови да напуснат редиците на "Коалиция за България" и да сформират нова парламентарна група, научи "Атака". Близо десетина представители на столетницата са възроптали срещу проявите на безхарактерност и мекушавост от страна на Станишев в парламента. Според техни представители БСП се самоизолира и губи електорат като доброволно се отказва от парламентарните комисии и от дебати в пленарна зала. Група, начело с Румен Овчаров, Румен Петков, Корнелия Нинова и Петър Курумбашев вече открито изразявала мнение, че поведението им не отговаря на конструктивна опозиция. Червените общински съветници в София пък вече откровено гласуват в полза на ГЕРБ, пренебрегвайки всякаква партийна дисциплина. Преди десетина дни в столичния общински съвет например, цялата група на социалистите в СОС, с изключение на неуспелия кандидат за софийски кмет Георги Кадиев, гласува в подкрепа на новия общ устройствен план на София, предложен от главния архитект Петър Диков.
"Това е най-скандалното гласуване, което БСП е направила в столичния общински съвет", с неприкрита ярост коментираха червени депутати, които принадлежат към лагера на бившия премиер Сергей Станишев. "Отначало не повярвахме, когато от радиото разбрахме, че нашите хора, начело с председателя на  групата Жельо Бойчев, са гласували ан блок заедно с ГЕРБ в подкрепа на плана. Това на практика значи, че БСП е дала подкрепата си за цялостната политика на упраляващите и то за много години напред, което е абсурд, защото каква опозиция сме тогава?!У нас
· АТАКА иска парламентът да одобрява големите сделки на армията

По света
· Борисов търси подкрепа за размразяването на европарите

Коментари
· Конституционният съд стана играчка на фалирали политици

Икономика
· Кризата вкарала 2 милиона българи в сивия сектор
Евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов: Лично Пьотеринг подкрепи искането ни Скопие да се откаже от езика на омразата
- Господин Стоянов, отново повдигаме темата за интеграцията на Македония в ЕС. Убедена съм, че ще съумеете да обедините този разговор с темата за правата на човека, понеже днес(вчера-б.р.) е международния ден на правата на човека.
-  Спазването на правата на човека е една от основните наши забележки към бъдещото членство на Македония в ЕС. Лицата с българско самосъзнание в Македония не разполагат със същите права и свободи, като всички останали етнически групи в тази страна. Албанците са много по-толерирани. Разбира се, албанската автономност беше наложена със сила на македонската държава, която се превърна практически във федерация. Това обаче не означава, че страната ни не трябва да се грижи за хората, които са запазили българщината в сърцата си през всичките тези десетилетия и векове. Не трябва да ги изоставяме в никакъв случай.