"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1251 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/12/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА и ГЕРБ стартират референдум за новините на турски език


АТАКА и ГЕРБ стартират  референдум за свалянето на новините на турски език по БНТ. Това обявиха вчера на пресконференция в парламента премиерът Борисов и Волен Сидеров. ГЕРБ и АТАКА са събрали необходимите 48 подписа за задействане на допитването до народа.
"Въпросът се отнася само до държавните медии, тъй като българският език е официален и БНТ трябва да спазва конституцията. Не отказваме правото на мюсюлманите да имат новини на своя език, но по частните или регионални медии", поясни Сидеров. По думите му след референдума ще стане ясно, че това е решение не на АТАКА, а на българския народ.
"Подкрепяме идеята на националистите за този референдум. Така спираме възможността за политически спекулации по темата "турски новини", заяви премиерът Бойко Борисов. По думите му "без подкрепата на АТАКА и Синята коалиция, днес на власт щяха да са ДПС и БСП, тъй като ГЕРБ няма мнозинство". Премиерът напомни, че всичко, което се отнася до имотите, сделките и декларациите на Ахмед Доган е дадено на прокурор и в момента се води разследване по материалите, изготвени от службите.
 



У нас
· Фермерите доволни, отказаха да протестират
· Сидеров поздрави Мартин Димитров за 20-годишнината на СДС
· Депутатът от АТАКА Десислав Чуколов: МВР ще се справи с крими епидемията

По света
· Според руските медии: България става част от ракетен щит на НАТО
· Берлускони по чудо не загубил окото си

Коментари
· Османският полумесец може да прободе българската държавност

Икономика
· Вдигат най-ниските пенсии с реформа в системата




Георги Зафиров: Хулейки Сидеров и АТАКА, СКАТ плюят по себе си
Ламтежът за власт на тези хора ги накара да нападнат свой човек, само за да не е опасност в борбата им за постове
- Г-н Зафиров, как бихте оценили политиката на партия АТАКА и по-специално партньорството й с ГЕРБ?
- Понякога единственият начин да реализираш идеите си е да подкрепиш управлението на една партия, но това не означава, че се сливаш с нея. Все пак най-важно е добруването на българите и партия АТАКА работи именно в тази насока. Като гражданин на Ямбол, аз мога да ви дам примери за ползотворното сътрудничество на местните националисти с представителите на ГЕРБ, което е облекчило българите в града. Такъв пример в създаденото звено за охрана в града, което работи изцяло за сигурността на ямболии. Без партньорството между АТАКА и ГЕРБ, неговото създаване нямаше да бъде възможно. Като друг пример мога да посоча решаването на проблема с бездомните кучета в града. В Ямбол вече ще има кучкарник, в който животните ще бъдат кастрирани и обезпаразитявани, и няма да нападат хора по улиците. Примерите за конструктивното партньорство между АТАКА и ГЕРБ не се изчерпват с това и мога да продължа да ги изброявам още дълго.