"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1253 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/12/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

МВР най-сетне разби бандата за отвличания


МВР най-сетне разби недосегаемата до момента банда за отвличания, с която нито едно ръководство на вътрешното министерство не успя да се справи. При спецоперация на МВР и прокуратурата под кодовото име "Наглите", стартирала в първите часове на четвъртък под личното ръководство на министър Цветан Цветанов, бяха арестувани 25 човека, свързани с бандата за отвличания. 15 души били спипани в София, а останалите - във Велико Търново. Полицейската акция обхвана също Монтана, Враца, Горна Оряховица и други градове на страната. Главният комисар на МВР Калин Георгиев не отрече, че именно това е групата, отвлякла бизнесмена Киро Киров, студента Румен Гунински и сина на бившия транспортен министър Вилхелм Краус.


У нас
· Янев изпадна в хомоистерия заради новините на турски
· Евродепутатът Димитър Стоянов: България да взима компенсации за Козлодуй до 2013 г.

По света
· Франция отказва гражданство заради носене на бурки
· Шефът на НАТО: Пактът не е заплаха за Русия

Коментари
· Допитването ще отсече мераците за ново потурчване

Икономика
Депутатът от АТАКА Десислав Чуколов: Искаме референдум, за да защитим българската идентичност
Държавата не е лош стопанин, зависи кой я управлява
- Г-н Чуколов, идвате от съвместно заседание на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и обществен ред и по външна политика и отбрана. С какви решения излязохте?
- На всички е ясно, че престъпленията, които се извършват в последните дни, не са случайни. За хората от МВР и за самия вътрешен министър това не е случайно. То съвпадна с посещението на Херман ван Ромпой, президента на Европейския съюз. И тук въпросът, който трябва да се зададе е, има ли връзка между политиците и престъпния свят. Да, има връзка, защото тези престъпления обслужват хората, които желаят сегашното управление да бъде дискредитирано и във вътрешен план, и естествено пред Ван Ромпой. Българската полиция реагира адекватно.