"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1255 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/12/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Хамстера правел кампанията на Яне?


Тони Хамстера е участвал в предизборната кампания на РЗС, съобщи за в. "Атака" отлично информиран източник, свързан с органите на МВР. С 4 коли и верни авери тарторът от бандата на "Наглите" е обикалял районите на Сливен и Стара Загора и по списък е "респектирал" електората да гласува с "правилната" бюлетина. На наш въпрос защо полицията не се е намесила, след като е разполагала с тази информация, източникът ни заяви, че са били спирани "отгоре".
"По време на управлението на кабинета "Станишев" не е работено по разкриването на "Наглите"", категоричен бе и премиерът Бойко Борисов.
Оказа се, че Антон Петров - Хамстера е въртял общ бизнес с депутата на БСП в 36-тия парламент Захари Захариев. Същевременно бандитът е бил прокурист и съсобственик на охранителната фирма "Спартак секюрити" АД, която се свързва със застрахователната компания "Лев Инс" и бившия съветник в ДАНС Алексей Петров.


У нас
· Глобяват деветте фирми в София за непочистен сняг
· Проф. Станислав Станилов: АТАКА няма да отстъпи за новините на турски

По света
· Турция все повече се обръща към ислямизма
· Скотланд Ярд: Атаките от Мумбай ще се повторят в Лондон

Коментари
· Референдумът ще докаже, че не сме рая, а горда нация!

Икономика
Цвета Георгиева, член на парламентарната здравна комисия: Днешната опозиция доведе болниците до фалит
- Г-жо Георгиева, с няколко нови закона реформата в здравеопазването стартира. Като член на парламентарната здравната комисия кажете, кои са най-радикалните промени в системата?
- Изключително важно е, че се променя структурата на болничната помощ и се въвеждат строги критерии, на които лечебните заведения трябва да отговарят. В противен случай те няма да могат да сключват договори с Националната здравноосигурителна каса. Знаем, че болниците са преди всичко държавни и общински, но дълго време държавата беше абдикирала от тяхното управление, умишлено ги беше докарала до състояние на фактически материален фалит. В същото време от здравната каса жестоко се източваха средства с фалшиви клинични пътеки, несъществуващи пациенти, вписване на съвсем други диагнози, които носят повече приход. Този приход обаче отива в ръцете на няколко човека на върха на болничното заведение, а надолу сред самите лекуващи лекари и по-нисшия медицински персонал парите не достигат. Лекари, медицински сестри и санитари получават изключително малки суми, което веднага доведе до следващия много жесток парадокс, бич за нашето здравеопазване - изтичането на лекарите ни към държави, където те гарантирано получават достойно заплащане. Затова в момента сме пред здравен колапс по отношение на кадрите, защото знаем колко трудно се обучава един лекар, една медицинска сестра. Първо те учат много години и след това учат цял живот, след завършването на образованието си. Защото, ако не продължават да се квалифицират, не вземат квалификационни изпити, не ходят на семинари, не поддържат знанията си, те просто изпадат от системата на здравеопазването, понеже престават да бъдат компетентни.