"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1257 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/12/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сикаджии агитирали за РЗС в Разград по заръка на Хамстера


Хора, свързани с нашумялата силова групировка СИК са движели предизборната кампания на РЗС в Разград, заяви вчера пред в. "Атака" общински координатор от региона и настоящ общински съветник. Името му се пази в редакцията. По думите му най-известният сикаджия в района Маринчо Малкия и неговият шофьор Димо Яхнаджиев работели по партийното строителство на формацията на Янето през пролетта. Според жителите на Разград двамата били доверени хора на арестувания Антон Петров-Хамстера от бандата на "Наглите". Самият Петров бил роден в разградското село Пороище, но не се появявал често там. Той изцяло се доверявал на Маринчо Малкия и Яхнаджиев, като последният дори бил назначен за координатор на РЗС в Разград. Както вестник "Атака" писа Хамстера и неговите хора обикаляли районите на Сливен и Стара Загора, за да агитират за партията на Янето. Според източник на ежедневника от МВР силоваците по списък "респектирали" електората да гласува с "правилната" бюлетина на изборите. Преди ден стана ясно, че Хамстера е участвал и във финансирането на РЗС. "Какво лошо, ако Антон Петров-Хамстера е финансирал РЗС?", попита в телевизионно интервю адвокатът на Хамстера Ваня Траянова. У нас
· Бойко Борисов: Яне е маша на Станишев и Доган

По света
· Компютърен специалист лъже ЦРУ, че предсказва атентати
· Транспортен хаос блокира Европа

Коментари
· „Наглите“ са затворили бизнес цикъла си

Икономика
· Тютюнопроизводителите са получили всички пари за 2009 г.
Министър Божидар Димитров: Станишевите тениски ги дарих на деца сираци
Вече няма континент без българска църква, даже Антарктида

- Г-н Димитров, читатели на в. "Атака" протестират срещу бавната процедура за даване гражданство на българи, живеещи в чужбина. Какво се случва, кога нещата ще се променят?
- Да, в последните години се натрупаха много молби за българско гражданство. Причината е, че законът е несъвършен - първо, защото не определя срок, в който гражданинът да получи отговор на молбата си, и второ, че е допуснато молбите да се внасят от тъй наречените посредници. Т.е. местни граждани от Македония, Сърбия, Молдова, Украйна събират молбите на желаещите срещу определена сума. Но естествено органите, които тук проверяват молбата, дори не са виждали човека. И започват дълги документни проверки дали наистина има такъв човек и, ако има, той наистина ли е българин. А проверки на чужда територия стават бавно.