"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1259 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/01/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

След искане на АТАКА: Натискаме Турция да ни върне $20 млрд. за тракииските имоти


Правителството активизира усилията си Турция да върне 20 милиарда долара за имотите на тракийските бежанци. Това съобщи министърът за българите в чужбина професор Божидар Димитров пред вестник "Атака". За проблема пръв сигнализира лидерът на АТАКА Волен Сидеров, който от години непрекъснато критикува нежеланието на Анкара да изпълни международните си ангажименти по Ангорския договор. През март 2008 година Сидеров в прав текст постави въпроса пред турския премиер Реджеп Ердоган по време на посещението му в София, но тогавашния му домакин Сергей Станишев предпочете да се скрие от представителите на АТАКА и журналистите и не постави въпроса пред госта си.
"В резултат на активната политика на редица български общественици, партии като АТАКА и организации като Съюза на тракийските дружества и активната работа на българските евродепутати се стигна до включването на въпроса с компенсациите на тракийските бежанци да бъде прието като едно от условията за приемане на Турция в Европейския съюз", съобщи министър Димитров.У нас
· АТАКА единствена се сети за хората от старческите домове
· Създават база данни за българските имигранти

По света
· Ислямисти предизвикват смут във Великобритания
· Началото на XXI в. е загубено десетилетие за икономиката

Коментари
· Отиде си годината на Китайския Бик и подивелите ДПС-арски говеда

Икономика
· Вдигат минималната заплата на 260 лева
Шефът на "Компютърни престъпления" в ГДБОП Явор Колев: Кражбата на самоличност е престъпление №1 в интернет
Работата на МВР в мрежата няма да наруши правата на гражданите

- Кои са най-често срещаните престъпления в интернет?
- Престъпление №1 в интернет е кражбата на самоличност, кражбата на лични данни. Такова престъпление в Наказателния кодекс няма, но вече е ясно, че все повече активността на хората се измества от реалното пространство във виртуалното - във връзка с електронно правителство, във връзка с възможностите, които дава интернет да можеш от вкъщи да правиш почти всичко - да пазаруваш, да подаваш данъчната си декларация, да заплащаш, да оперираш с банковата си сметка. Така че кражбата на личните ви данни, кражбата на номера на кредитната ви карта, сертификатът за интернет сърфиране, потребителските ви данни за сайтове за пазаруване могат да бъдат използвани от престъпниците. Друга форма на измама, доста модерна напоследък, са измамите, свързани с почивки. Много хора си поръчват почивка по интернет, в някаква къща, която е с хубава снимка, но впоследствие се оказва, че тя не съществува. Цените са примамливо ниски, но средствата, които превеждате, отиват в сметките на престъпници. Така че моята препоръка към потребителите на интернет е да се пазят от измами, и то не само по празниците.